För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Skatteverket fortsätter ge service lokalt i nio mindre städer

Publicerad 9 mar 2016
I fjol var Företagarna med och kritiserade att Skatteverket ville lägga ner kontor i flera småstäder. Nu kommer beskedet - verket ändrar sig och kontoren blir kvar på nio orter.

För knappt ett år avsåg Skatteverket att flytta verksamheten från nio orter till närliggande större ort. Anledningen då uppgavs vara att "Skatteverket ska finnas där det finns många företag och tillväxt".

Det gällde skattekontoren i Enköping, Hudiksvall, Ludvika, Lycksele, Mariestad, Simrishamn, Vetlanda, Värnamo och Ängelholm.

Ingemar Hansson Pressbild Johan JeppssonFöretagarna ställde sig negativa till stängningen på samtliga orter och kritiserade detta bland annat i debattartiklar.  I exempelvis Simrishamn finns över 3000 företag och nedlagd service skulle påverka företagandet och tillväxten negativt, menade Företagarna i en debattartikel.

Men nu har alltså flytten lagts på is, meddelar Skatteverket i ett pressmeddelande. Myndigheten uppger att det beror på att regeringen gett Statskontoret i uppdrag att ta fram en rapport kring myndigheters lokaliseringar i landet.

– Jag uppfattar de politiska signaler som redan nu kommit från regeringshåll som tydliga. Det gör att jag har bestämt att Skatteverket inte går vidare med förslaget att flytta verksamheten från de föreslagna orterna, säger Skatteverkets generaldirektör Ingemar Hansson i en kommentar.

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna