För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagare hoppas att alliansen ska utmana regeringens budget

Publicerad 9 mar 2016
"Stor frustration inom näringslivet över den låsta politiska situationen" kommenterar Företagarnas vd nyheten.
Löfven, Kinberg Batra. Pressbilder.

Günther MårderEn stor majoritet, 75 procent, i näringslivet vill att alliansen ska lägga fram en gemensam budget, skriver Dagens industri i en plusartikel och hänvisar till Di-barometern där 2300 företagsledare tillfrågats.

Företagarnas vd Günther Mårder intervjuas i artikeln och menar att det finns en stor frustration inom näringslivet över den låsta politiska situationen. Han tror att Stefan Löfvens nya mer vänsterpräglade offensiv mot lägre ingångslöner och vinster i välfärden ökar sannolikheten att företagsledarna får som de vill, skriver Di. Han tror också att en gemensam alliansbudget kommer läggas fram senast våren 2018.

Jag tror att det ligger i alliansens intresse att utlösa en kris för regeringen under den här mandatperioden för att visa väljarna vad som händer om man röstar fram en sådan här typ av koalition. Nyvalshotet är påtagligt. Jag tror frestelsen är för stor för att inte göra det, säger Günther Mårder till Di.

Foton: Magnus Länje (Löfven), Peter Knutson (Kinberg Batra), pressbild.

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna