För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Günther berömmer MP:s förslag

Publicerad 8 nov 2015
På DN Debatt (8/11) skriver företrädare för Miljöpartiet att de vill jobba tillsammans med näringslivet för fler jobb. Företagarna gillar flera av förslagen - även om det måste bli ett större fokus på småföretagen.

DN Debatt (8/11) skriver företrädare för Miljöpartiet att de vill jobba tillsammans med näringslivet för fler jobb. Företagarna tycker att förslagen som presenteras är bra och välkomnar att Miljöpartiet vill ta steg i en företagarvänligt riktning.

- Att utöka rut är bra, det är en viktig integrationsmotor. Samtidigt är det problematiskt att regeringen fortfarande vill sänka taket i rut. Tillväxten av antalet företag i branschen har minskat från 10 till 1 procent på grund av den osäkerhet regeringens förslag skapat, säger Günther Mårder, vd på Företagarna.

Det är också positivt att Miljöpartiet vill att förutsättningar för en förenklad form av företagande under de första åren i Sverige utreds.
- Företagarna har redan ett förslag om att invandrare ska ha möjlighet att starta företag på samma sätt som unga idag kan starta UF (ung företagsamhet) -företag, säger Günther Mårder.

Små företag är bättre på att anställa personer som av olika skäl står långt ifrån arbetsmarknaden.

Att Miljöpartiet vill intensifiera arbete med snabbspår, är naturligtvis också en god tanke.
- Dock är det tråkigt att man än en gång vill låsa sig till trepartssamtal och kollektivavtalsanslutna företag. 4 av 5 jobb skapas i de små företagen, och dessutom är små företag bättre på att anställa personer som av olika skäl står långt ifrån arbetsmarknaden. Men eftersom en majoritet av småföretag inte har kollektivavtal, stänger MP genom förslaget ut en majoritet av de främsta jobbskaparna från snabbspårsarbetet, säger Günther Mårder.

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna