Vi använder cookies för att förbättra upplevelsen av vår webbplats. Läs mer om cookies.

Jag accepterar

Småföretagsbarometern

Småföretagsbarometern är Sveriges äldsta och största undersökning av småföretagarnas uppfattningar och förväntningar om konjunkturen. Den publiceras av Företagarna, Swedbank och Sparbankerna.

Varmt välkommen att höra resultaten från Småföretagsbarometern 2016 samt höra kommentarer från forskning, näringsliv och företag.

Om barometern

Plats: SUP46, Regeringsgatan 65, Stockholm
Tid: 12 september 2016 kl 8.30 - 11.00 

Delta på lanseringen!

Välkommen att göra din anmälan till lanseringstillfället här.

 

Program

Kaffe och registrering från kl 08.30.

Josefin Uppling

Moderator: Josefine Uppling

09.00 - 09.05 Välkommen

Günther Mårder, vd Företagarna, Bo Lundgren, ordförande Sparbankernas Riksförbund och Christer Trägårdh, chef Svensk bankverksamhet.

09.05 - 09.25 Presentation av undersökningen

Daniel Wiberg, chefsekonom Företagarna och Fredrik Jutnäs, företagsekonom Swedbank och Sparbankernas Riksförbund.

Johan Eklund

09.25 - 09.40 Kommentarer från forskningen

Professor Johan Eklund, vd vid Entreprenörskapsforum. Forskar kring samhällsekonomiska effekter av regleringar med fokus på entreprenörskap, innovationer, offentlig sektor och välstånd.

09.40 - 10.10 Kommentarer från näringslivet

Ruth Berglund, Östersund, grundare, ägare och vd för Strukturrutan. Driver två äldreboenden idag och skulle om det var lagstiftningsmässigt möjligt driva flera. Drivkraften är att driva äldreboenden som hon själv skulle trivas i. Företagsmässigt är Strukturrutan en framgångssaga. Utan några starka riskkapitalbolag i ryggen har sjuksköterskan Ruth Berglund lyckats bra.

Cajsa Lundberg, Vrigstad, vd och delägare Lundbergs Pressgjuteri. Lundbergs är ett familjeägt ”grönt” gjuteri, totalleverantör av komplicerat gods i aluminium till svensk exportindustri, som värnar om hänsynen till både den inre arbetsmiljön och den yttre miljö som vi och våra barn ska kunna njuta av i framtiden.

Emanuel Dohi, Umeå, vd och grundare Dohi Sweden. Han flydde med familjen från Rumänien till Sverige som sexåring. I dag driver Emanuel Dohi ett digitalt mediehus, ett riskkapitalbolag och en innovationsbyrå som hjälper andra bolag med sin digitalisering och gör skillnad i en värld som ständigt rör sig mellan det fysiska och det digitala.

Mikael Damberg, Annie Lööf

10.10 - 10.40 Kommentarer från politiken

Närings- och innovationsminister Mikael Damberg och Centerpartiets partiledare Annie Lööf

10.40 - 10.55 Panel med samtliga deltagare och frågor från publiken

10.55 - 11.00 Summering och avslut

 

Anmälan

 

.

Fakta

Småföretagsbarometern publiceras en gång om året. Undersökningen omfattar ca 4 000 företag inom det privata näringslivet med 1-49 anställda. Det är alltså företagarnas egen uppfattning om konjunkturläget som kommer till uttryck i redovisade index för konjunkturen.

Storleken på urvalet och antalet respondenter gör att vi kan analysera utvecklingen både på bransch – och länsnivå.

Barometern är Sveriges äldsta och största undersökning av småföretagarnas uppfattningar och förväntningar om konjunkturen och publiceras i samarbete med Swedbank och Sparbankernas Riksförbund. Intervjuerna har gjort i samarbete med Novus.

Kontakt
Andreas Vass
Projektledare Analys & Opinion
Terje Frennefalk
Pressekreterare
08 - 406 18 80 | Skicka e-post
Relaterat innehåll