headphones newspaper video-player

Varför låna till företaget?

Foto: Shutterstock
Digitaliseringen har ökat på möjligheterna att låna via nätet, men vad behöver man tänka på om man vill ta ett lån?

Artikeln är publicerad i samarbete med  CapitalBox.

Covid-19 har kraftigt påskyndat digitaliseringen i samhället. Trenden märks tydligt på skolor, myndigheter och företag av alla storlekar. Alla försöker hitta enkla och smarta digitala lösningar och anpassa sig till det ”nya normala”. Det är ett känt faktum att det enklaste sättet för entreprenörer att hitta finansiering är att ta ett företagslån.

Det har inte minst fintech-bolagen tagit fasta på. Genom att fokusera på kundernas behov och investera i tekniska lösningar har de på kort tid lyckats attrahera mängder av nya företagskunder. Bankerna försöker självklart hänga med i utvecklingen, men få av dem klarar av att hålla jämna steg med dessa innovativa bolag.

Fördelar med att ansöka om ett företagslån online

För mindre företag som snabbt behöver få tillgång till extra rörelsekapital kan ett företagslån vara en bra lösning. Lånen erbjuds till konkurrenskraftiga räntor och utan krav på säkerhet. Att ansöka om ett företagslån på nätet är extremt smidigt och har många fördelar: Enkel och snabb utbetalning, vanligtvis inom 24 timmar. Perfekt när du behöver extra kapital snabbt. Enkla och tydliga villkor med en fast avbetalning på företagslånet varje månad.

Inga krav på säkerhet från företaget, endast personlig borgen. Enkelt att ansöka. Inget pappersarbete och inga tidsödande möten med banken. Skräddarsydda finansieringslösningar som är anpassade till företagets behov.

Vissa långivare tar inte ut någon avgift om du vill lösa lånet i förtid och har heller inga förseningsavgifter, men om lånetiden förlängs ökar den totala räntekostnaden.

I vilka situationer kan det vara lämpligt att ansöka om ett företagslån?

Här är några exempel på situationer då det kan vara lämpligt att ansöka om ett företagslån: När du vill expandera verksamheten Att ta ett företagslån kan vara ett bra alternativ om du funderar på att expandera verksamheten, t.ex. genom att öppna fler butiker eller kontor, utöka produktsortimentet, anställa fler medarbetare etc.

Att expandera en verksamhet är också vägen till framgång, så tänk stort! När du behöver köpa in ny utrustning Att ha rätt utrustning, verktyg och hjälpmedel är a och o för produktiviteten och lönsamheten. Om du behöver köpa in ny utrustning eller andra verktyg till företaget kan ett företagslån vara en bra lösning.

När du behöver fylla på lagren

Om du jobbar i en bransch där försäljningen varierar efter säsong och behöver fylla på lagren inför en viss period kan det hända att du behöver ha tillgång till extra kapital. I så fall kan det vara lämpligt att ansöka om ett företagslån. Det här var bara några exempel på situationer då ett företagslån kan vara en bra lösning.

Men oavsett vilka behov du har och vilken typ av verksamhet du bedriver bör du alltid ha lönsamhet och tillväxt i fokus när du lånar pengar.