headphones newspaper video-player

Från kris till nya höjder - enkla förändringar

Många företagare kämpar just nu med att hitta nya intäktskällor. Här är enkla förändringar som kan vända ditt företag från kris till nya höjder.

Denna artikel är ett annonssamarbete med Lendo och har ursprungligen publicerats på Lendo.se

Att spara in på kostnader kan vara utmanande att göra i situationer när det är tufft och många företagare kämpar just nu med att hitta nya intäktskällor. Det kan dessutom vara svårt att med lite pengar samtidigt sticka ut i bruset som just nu är mer högljutt än någonsin.

Men, håll ut, allt behöver inte vara elände. Krissituationer kan tvinga fram bättre förändringar och nya affärsmöjligheter. Här kommer några konkreta tips för hur du kan tänka för att hitta nya affärsmöjligheter.

Kan du sälja din produkt på fler platser?

Att förbereda sig inför en kris är svårt. När försäljningen står still på grund av yttre omständigheter tvingas man att tänka innovativt.

Finns du inte redan på internet är det nu dags att ta klivet. Man kan tro att det är komplicerat att börja med e-handel, men idag är det ganska enkelt att koppla på webshop-lösningar som exempelvis Shopify eller finns gratisversioner av liknande tjänster. Ett annat tips är att hitta nya platser för försäljning.

Kan du komma hem till kunderna istället för att de kommer till dig? Kan du sälja i närliggande grannstäder? Kanske kan din butik flytta in i en bil tillfälligt?

Kan du förändra din produkt på ett enkelt sätt?

Att förändra sin produkt kan kännas omöjligt att göra på kort tid, men det är det oftast inte om du gör små förändringar. Kanske är det inte produkten eller tjänsten i sig som behöver ändras utan ändamålet med den? Kan din produkt eller tjänst användas till något annat än vad den är ämnad för?

Exempelvis finns det flera restauranger som har börjat sälja matkassar i syfte att försöka ställa om sin affär och taxichaufförer som börjat leverera paket. Vad kan du och ditt företag göra annorlunda?

Vart finns nya kundmålgrupper att nå?

Kunder är det viktigaste du har och med en pågående epidemi kan det vara svårt att förlita sig på att dina kunder ska handla “som vanligt”. Då kan det vara dags att hitta nya kunder. Finns det kunder som konkurrenterna når som du tidigare inte har brytt dig om?

Satsa på marknadsföring

Att kapa kostnader för att ha pengar kvar i kassan är viktigt, men ha i åtanke att du kanske även behöver satsa just nu. Ditt företag behöver få in intäkter för att överleva. Ett sätt att få in nya intäkter är att öka marknadsföringen, framförallt om du har lokaliserat en ny kundmålgrupp, paketerat om din produkt eller tjänst eller behöver få ut ett aktivt erbjudande.

Just nu går det att hitta bra deals på marknadsföring på grund av att flera medier inte lyckas fylla sina utrymmen.  Det kan även vara en fysisk plats där du börjar med att sätta upp information om ditt företag. Finns det platser där människor fortfarande samlas och där du kan informera om ditt erbjudande? Finns det några stora arbetsplatser i området som fortfarande har öppet?

Pengar in genom ett företagslån - kan skapa lite andrum

Likviditetsbrist är allvarligt och står du inför en sådan situation är det viktigt att fundera över vilka akuta finansieringsalternativ du har. Det finns en del stödpaket att söka från regeringen. Ett företagslån kan också vara ett alternativ för dig som innan krisen bedrev en livskraftig verksamhet men som just nu har svårt att få likviditeten att gå ihop.

Artikeln är ett annonssamarbete med Lendo, Sveriges största jämförelsetjänst för privat- och företagslån där du kan jämföra och ansöka om lån upp till 2 miljoner kronor hos en rad olika långivare.

Relaterade artiklar

Mer om finansiering

Vad kostar factoring?

Om avkastningen på det egna kapitalet är större än factoringavgiften är det lönsamt med factoring...

Så fungerar factoring

Factoring – eller fakturaköp som det också heter – går ut på att ett factoringbolag mot en avgift...