headphones newspaper video-player
Covidinnovationer

Inspireras av företagare som tänkt nytt eller ställt om i krisen. Och dela med dig av egna exempel!

Läs och inspireras av den här samlingen av företagare och idéer som visar på kraften i entreprenörskap och innovation. Vi fyller hela tiden på med fler exempel från hela Sverige och du får vara med och bidra.

Brist på skyddsutrustning ledde till nya affärer

Parisa Panahi driver företaget Carbn Labs AB i Norrköping som marknadsför och säljer medicinsk tränings- och hälsorådgivning.

Snabbväxaren räddar New Yorks sjukhus

Svenska AI-bolaget Sana Labs där Joel Hellermark är vd och grundare, utbildar New Yorks sjukvårdspersonal i hur de ska klara pandemin bättre.

Nära konkurs - hittade ny nisch

Hon var nära att kasta in handduken när investeringen hon kämpat så hårt för att få in pausades. Men Nora Bavey vände läget. Nu förser hon Sverige med omskolade stjärnor – och fler företagare.

Kommer coronakrisen innebära att digitala lösningar en gång för alla blir en självklarhet?

Ja, tror Hack the crisis-vinnaren Emelie Fågelstedt vars bidrag ska förbättra kompetensmatchning.

Lyckat samarbete i kristid löste personalbehov och arbetsbrist.

Att hyra personal av krisdrabbade företagarkollegor blev lösningen för fröhandeln Imptecta, som sett försäljningen öka oväntat i vår. 

Hon ställde om och lyckades vända krisen till något nytt.

Lina Nettelblad driver Mattipset i Skara, ett cateringföretag med tio anställda. De drabbades med full styrka av coronakrisen men att ge upp fanns inte på kartan.

Allt ställdes in - så tacklade föreläsaren krisen

När coronakrisen stängde ner alla uppdrag för företagaren Antoni Lacinai valde han att kompetensutveckla sig och snabbt ställa om till en mer digital verklighet.

"Ser ni att ni har möjlighet att hjälpa till, fundera inte för mycket."

Martin Bondéus med 3D-printföretaget Bondtech var ett av de företag som tidigt stöttade vården med att anpassa tillverkningen till att göra skyddsutrustning.

"Inget kan mäta sig med denna kris" säger företagaren som snabbt jobbade med omställning till hemleverans.

Startade initiativet #kvarikvarteret, en hashtag som samlar arbetet med att initialt och snabbt få ut produkter till hemmen när gästerna sviker mat- och fikaställen på stan.

Posta fler exempel!

Vilka initiativ eller företag bör synas på denna sida? Posta i formuläret nedan!

Posta exempel