headphones newspaper video-player

Företagarna Syd

Vårt regionkontor är knutpunkt och stödfunktion för föreningarna i Skåne och Blekinge. Vi arbetar för att det ska bli enklare, roligare och mer lönsamt att driva företag!

Magnus Engelbäck, Regionchef, magnus.engelback@foretagarna.se
Martin Carling, Regionsamordnare, martin.carling@foretagarna.se

Föreningar i Syd

Lokalföreningarna utgör grundverksamheten i Företagarna. Välj ort för att se din närmsta förening i region Syd.

Kontakta regionkontoret i Syd
World Trade Center Jungmansgatan 12 211 11 Malmö
040 - 636 24 00
Hitta andra regionkontor
Lyckat event tillsammans med IKEA

Den 17 oktober genomförde vi och IKEA Sverige ett stort företagsevent på IKEAS varuhus i Helsingborg. Vi var ca 100 företagare i publiken från hela Skåne som bjöds på god mat, mycket nätverkande med nya kontakter samt inspirerande föreläsningar av Jenny Sackner Christensen och Oskar Alm.

Här hittar ni vinnarna av Årets Företagare
Utmärkelsen Årets Företagare i Skåne & Blekinge samt Årets Unga Företagare delades ut den 6 september. 

Årets Företagare i Skåne 2019 gick till Eva och Kenneth Bendroth. Genom deras senaste innovationen kan vem som helst skapa tillväxt hemma i köket – bara vattna så tittar groddarna upp.

Årets Företagare i Blekinge 2019 går till Karl-Johan Joelsson med bolaget MMG Marine AB. Genom deras helhetslösning för fritidsegmentet där de erbjuder kunder allt från produkten, till eftermarknad och förvaring har de blivit marknadsledande i sin region.

Årets Unga Företagare i Skåne 2019 gick till  Karl Olsson på Långaröd Entreprenad AB. Driftig och målmedveten företagare som på kort tid lyckats leverera goda resultat i sitt företag.

Vi jobbar för ett bättre företagsklimat i Skåne & Blekinge

Varför gör vi detta?

Genom minskad regelbörda, sänkt skattetryck och tillgång till kompetent arbetskraft kan företag växa. Det ger fler jobb, ökad tillväxt och välfärd, samt fler människor som förverkligar sin dröm som företagare. Vårt mål är att med stöd av dig som medlem skapa ett företagarklimat fritt från regelkrångel och höga avgifter där du som driver företag kan fokusera på det som du är bäst på.  

Gå till vår press och nyhetssida

Hur ser näringslivsorganisationer på den komplexa bilden av Malmö
I gårdagens Sydsvenskan så frågade man näringslivsorganisationer om hur den komplexa bilden av Malmö har påverkat företagens vilja till ny etableringar och investeringar i staden.

Magnus N:son Engelbäck, region chef för Företagarna Syd: 

Bilden är väldigt tudelad beroende på om man är Malmöit eller inte. Näringslivet i Malmö har en väldigt god relation och gott samarbete. Idén om hur man stärker staden är väldigt stark, tycker jag, säger Magnus N:son Engelbäck.

– Men vi hör folk utanför Malmö som säger att de är väldigt osäkra på Malmö som stad och man har fallit för den bilden som porträtteras i medierna. Det finns företag som inte får möten bokade för att kunden eller leverantören inte vill komma till Malmö, det har hänt några gånger. Men det är ju folk som inte varit i Malmö och som inte känner staden. Det är otroligt olyckligt. Det kan handla om stora belopp.

Debatt: Elnätsregleringen hämmar nödvändiga investeringar
Bageriföretaget Pågen meddelar att de skjuter upp sina planer på att expandera i Malmö. Företaget är av förklarliga skäl elintensivt och med planer på ökad kapacitet kommer krav på ökad konsumtion av el – något som elleverantören Eon inte kan tillgodose på grund av elbrist. Det är orimligt, skriver Företagarna i Sydsvenskan.

Bageriföretaget Pågen rapporterat om att de skjuter upp sina planer på att expandera i Malmö på grund av att elleverantörerna inte kan tillgodose behovet av el, skriver Magnus N:son Engelbäck, regionchef Företagarna Syd och Philip Thunborg, Expert hållbarhet och infrastruktur, Företagarna, i Sydsvenskan.

För dig som är prenumerant på Sydsvenskan kan du läsa hela debatten här

Hela debatten kan du läsa som PDF här

Småföretagsbarometern 2019 är släppt för Skåne & Blekinge

Bristen på lämplig arbetskraft är fortfarande det största tillväxthindret för småföretagare i Skåne. Det visar 2019 års Småföretagsbarometern som presenteras av Företagarna, Swedbank och Sparbankerna. Avmattning hos småföretagen i Blekinge län men de är positiva om framtiden. 

Om Småföretagsbarometern

Småföretagsbarometern är Sveriges största konjunkturundersökning inriktad speciellt på småföretag och har genomförts sedan 1985. Barometern är Sveriges äldsta och största undersökning av småföretagarnas uppfattningar och förväntningar om konjunkturen. Småföretagsbarometern publiceras en gång om året.

Undersökningen omfattar ca 4 000 företag inom det privata näringslivet med 1-49 anställda. Det är alltså företagarnas egen uppfattning om konjunkturläget som kommer till uttryck i redovisade index för konjunkturen. Storleken på urvalet och antalet respondenter gör att vi kan analysera utvecklingen både på bransch – och länsnivå. Intervjuerna har gjorts i samarbete med Novus.

Läs rapporterna här:

Småföretagsbarometern Skåne 2019

Småföretagsbarometern Blekinge 2019 - släpps idag den 13 juni

 

Lokal förmån till dig som är medlem

Medlemserbjudande – nå nivå 2 direkt

Du som är medlem i Företagarna Region SYD är viktig för oss på Scandic. Missa inte möjligheten att klättra i vårt lojalitetsprogram Scandic Friends – gå med nu och nå level 2 direkt.

Ett avtal. Massor av fördelar. 

Därför är jag medlem

Monica Lööw driver Project Success AB/Kvadrat. Här berättar hon om varför hon är medlem.

Medlemskap från 135 kr per månad som betalas årsvis. Och det är bara början! 

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap
VÄLJ MEDLEMSKAP, ANGE POSTNUMMER OCH ANTAL ANSTÄLLDA OCH SE ÅRSKOSTNAD