headphones newspaper video-player
René Bongard, Företagarna

René Bongard, statistiker

René Bongard är expert i dataanalys, undersökningar och informationsutveckling.

Aktuella frågor på mitt område

Ser till att vår opinionsbildning bygger på relevanta och korrekta fakta och samarbetar nära med Företagarnas politiska experter. 

Har utvecklat och skrivit rapporten Välfärdsskaparna och ansvarar bland annat för våra 290 kommunrapporter ”Företagarfakta” om företagandet i Sverige. Analyserna används för att utveckla vår politik och driva opinion för att förbättra Sveriges näringslivsklimat. 

Bakgrund

Har en civilingenjörsexamen från Eindhovens Tekniska Universitet. Har tidigare bland annat jobbat som statistiker och projektledare på Nederländska Statistiska centralbyrån och som analytiker på Vodafone.

René Bongard
Statistiker

Telefonnummer 08-406 17 23

E-post rene.bongard@foretagarna.se

René Bongard är Företagarnas statistiker och ansvarar för analyser, undersökningar och framtagning av statistik för utspel och rapporter, i avsikt av att utveckla vår politik och driva opinion för att förbättra Sveriges näringslivsklimat. Han är expert i dataanalys och informationsutveckling. Nyligen skrev han bland annat rapporten Välfärdsskaparna samt 290 kommunrapporter om Företagandet i Sverige. René har en civilingenjörsexamen från Eindhovens Tekniska Universitet och han har tidigare bland annat jobbat som statistiker och projektledare på Nederländska Statistiska centralbyrån och som analytiker på Vodafone.

Mer från René Bongard

9 sep 2019 | Riks | Guide

Företagare gillar läget mer än anställda

Nycklarna till vad som ger landets företagare tillfredsställelse och välbefinnande är nu inringade. Insikterna blir viktigt bränsle i arbetet att påverka politiker att underlätta vardagen för företagare.

Se fler
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap