headphones newspaper video-player
Pontus Lindström. Foto: Oskar Omne
Pontus Lindström
Expert lokalt företagsklimat och brott mot företag
Telefonnummer: 070-788 74 51

Pontus Lindström, expert lokalt företagsklimat och brott mot företag

Pontus Lindström är ansvarig för Företagarnas arbete med lokalt- och regionalt företagsklimat samt brott- och trygghetsfrågor.

Några av mina frågor

Jag arbetar för en mer företagsanpassad kommunal myndighetsutövning och ett bättre lokalt företagsklimat, samt att belysa företagens betydelse för välfärdens finansiering.

Viktigt är också mitt arbete med att visa på konsekvenser av brottslighet som drabbar företagare på nationell och lokal nivå. Jag sitter även med i Företagarnas branschförbundskansli.

Bakgrund

Examen i statsvetenskap från Lunds universitet. Projektledare för Företagarnas valkampanj 2018 samt EU-valet 2019. Innan dess en expertroll på Svenskt Näringsliv.

Tre frågor till Pontus

Vilken fråga är absolut viktigast för våra medlemmar just nu?

Om vi ser på hela företagar-Sverige är det lägre beskattning på företagande, minskat regelkrångel och att begränsa företagens ansvar och kostnader att anställa. I en återstart efter covid-19-krisen kommer detta vara helt avgörande för att inte svenska företag ska tappa konkurrenskraft. Utöver det vill jag också lägga till den ökade otryggheten som många av Sveriges företagare lever med, både på grund av den höga brottsligheten och på en låg polisiär närvaro runt om i landet.

 

Vad driver dig i ditt påverkansarbete?

Trots att politiker och tjänstemän runt om i landet ständigt betonar vikten av förenkling och minskad regelbörda för de minsta företagen stöter vi på Företagarna ständigt på nya exempel där företagare utsätts för onödig klåfingrighet och pålagor. Inte sällan handlar det om ren orättvisa där företagare blir belagda med påföljder trots att de har gjort rätt för sig. Att kunna hitta sätt att hjälpa företagare, och i förlängningen bidra till att orimliga och skadliga regler försvinner, är en stark drivkraft i mitt arbete.

 

Företagare du inspireras av och varför?

Jag vill särskilt lyfta fram Företagarnas 2 000 förtroendevalda medlemmar som arbetar ideellt i våra 250 lokala styrelser, från Kiruna till Ystad. Att driva sitt företag – med allt vad det innebär – och samtidigt avsätta tid för att driva på för ett bättre företagsklimat i hemkommunen är otroligt inspirerande!

Mer från Pontus Lindström

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Gå med idag!

Här listar vi 49 anledningar till varför du ska gå med i Företagarna.

Nätverk

Som medlem i Företagarna har du tillgång till Sveriges största nätverk för företagare.