podcast news play företagaren I media förmån faq
Helena Fond. Foto: Oskar Omne
Helena Fond
Expert regelförenkling
Telefonnummer: 070-717 70 19

Helena Fond, expert regelförenkling

Helena Fond ansvarar bland annat för arbetet med regelförenkling.

Aktuella frågor på mitt område:

Vårt mål är att förenkla i företagares vardag. Konkret jobbar vi i ständig dialog med myndigheter och beslutsfattare för att uppmärksamma problematiken i att en företagare administrerar bort en stor del av sin tid. Tid som istället borde lägga på att utveckla och driva företag. Vi arbetar för att se till att på olika sätt minska denna administrationstid. 

En annan aktuell fråga inom mitt område är att jobba för kortare betaltider och inte låta storbolagen använda de mindre företagen som bank vilket bland annat hämmar tillväxten.

Bakgrund:

Arbetade tidigare som biträdande regionchef för Företagarna Stockholms län, Mälardalen och Gotland. Har även en bakgrund på Moderaterna både i riksdagskansliet och på partikansliet. Innan dess på Ung Företagsamhet både på regional och nationell nivå.

Tre frågor till Helena

Vilken fråga är absolut viktigast för våra medlemmar just nu?

Pandemin har verkligen ställt många saker på sin spets så även vikten av regelförenkling. Jag skulle säga att förenkla för företagare i deras vardag så de kan fokusera på sin kärnverksamhet istället för på att administrera är det viktigaste just nu.

 

Vad driver dig i ditt påverkansarbete?

Att hitta sätt och påverka för att företagare ska få en enklare vardag för att kunna fokusera på att driva sina företag istället för att administrera regler är det som driver mig varje dag. Alla regelverk vi kan bidra till förenklas och förtydligas på olika vis är en seger! Att se hur vårt arbete på regelförenklingsområdet ger resultat och skapar mer tid och mindre oro för våra medlemmar är fantastiskt!

 

Företagare du inspireras av och varför?

Jag inspireras av kvinnor som har skapat en för dem perfekt vardag genom sitt företagande. De driver företag utifrån intresse och gör det på sitt sätt och för sin egen skull samtidigt som de skapar värden för andra. De driver inte företag för att de ska växa till stora miljardbolag eller anställa en massa människor utan för att de vill skapa sin egen drömvardag, förverkliga en idé och styra över sin tid. Det inspirerar mig mycket! Två som jag vill lyfta lite extra som förebilder är Angelica Henriksson som driver Barnyoga.com och Yogaprenör och Lina Skandevall som driver Skandevall Media AB.

Mer från Helena Fond

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Gå med idag!

Här listar vi 49 anledningar till varför du ska gå med i Företagarna.

Valet 2022

Allt för dig som är småföretagare och ska rösta i riksdagsvalet 2022.