podcast news play företagaren I media förmån

Kompetensutveckling

Kompetensutveckling är en viktig del i att lösa kompetensförsörjningen, som är ett av de största tillväxthindren för Sveriges småföretag.

I rapporten Det är attityden dumbom, kartlade Företagarna småföretagens kompetensbehov och vilka utmaningar de ser kopplat till att hitta rätt kompetens. Resultaten visade bland annat att endast hälften av de som försökt rekrytera de senaste två åren har lyckats göra det.  

Rapporten Jobbskaparna visade att kompetensbristen leder till att många företagare satsar och investera i just kompetensutveckling för befintliga medarbetare. För 4 av 10 företag har investeringarna i kompetensutveckling ökat till följd av svårigheterna att hitta rätt arbetskraft. Detta är utöver den löpande kompetensutvecklingen som redan sker inom företaget.  

För att förbättra och möjliggöra kompetensutveckling och befintligt anställda inom mindre företag bör regeringen ta ett större ansvar och skapa incitament för kompetensutvecklingen av företagare och deras anställda. Det kan ske genom ett mer generöst skatteavdrag eller utbildningscheckar.

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Gå med idag!

Här listar vi 49 anledningar till varför du ska gå med i Företagarna.

Nätverk

Som medlem i Företagarna har du tillgång till Sveriges största nätverk för företagare.