podcast news play företagaren I media förmån faq
Företagarna Nyheter - från hela Sverige om sånt som påverkar ditt företag just nu.

STOCKHOLM: Kommunikatör sociala medier (vikariat)

Vår nuvarande kommunikatör för sociala medier ska vara föräldraledig och vi söker nu en vikarie som kan ansluta till vårt marknads- & försäljningsteam. Du kommer ansvara för den organiska kommunikationen från Företagarnas konton på Instagram, Facebook, TikTok och Linkedin. Du ingår i marknadsteamet på huvudkontoret i Stockholm och arbetar tätt tillsammans med våra redaktörer och kommunikatörer samt ansvariga för köpt räckvidd
Ledigt vikariat som kommunikatör i sociala medier

En dag på Företagarna i denna roll

Som kommunikatör i sociala medier på Företagarna är du en duktig skribent och formgivare, känner din målgrupp väl liksom möjligheterna i olika sociala kanaler. Du hänger med i utvecklingen i sociala medier och anpassar snabbt innehåll och taktik till nya förutsättningar när plattformarna förändras. Du vet hur man skapar kännedom, engagemang och effekt i olika sociala kanaler och hur du bäst ska planera för att nå målen med olika sorters innehåll.


Vanliga arbetsuppgifter som kommunikatör i sociala medier:

 • Du är en viktig del i många projekt och aktiviteter och arbetar tvärfunktionellt med att välja ut innehåll som passar i kanalen och vice versa.
 • Du planerar ditt arbete i sociala medier i nära samarbete med ansvarig för annonsering i sociala medier, webbredaktionen och press.
 • Du skapar egna bilder och filmklipp för föreningar och regionkontor att sprida i sina kanaler.
 • Du stöttar och hjälper kollegor och regionkontor att bli bäst i sina egna sociala kanaler.

Din bakgrund och kompetens

 • Du behöver ha arbetslivserfarenhet som minst med att skapa och tolka data samt samla insikter för att planera och producera innehåll som ger organisk räckvidd på Instagram, Facebook och Linkedin.
 • Du har stor vana av att arbeta i olika verktyg och system för sociala medier.
 • Du behärskar mycket väl att skapa inlägg för flera olika sociala konton, att använda forum och dina kollegors aktiviteter i sociala medier.
 • Du behärskar mycket väl att följa upp effekten i sociala medier och vill alltid förbättra och förenkla ditt arbete med kännedom, engagemang och konverteringar.
 • Ett krav är att du har erfarenhet av att arbeta med målgruppen små- och medelstora företag och vet hur man utvecklar en bra närvaro i sociala medier i företagskanaler.
 • Det är ett stort plus om du har arbetat tillsammans med en pressavdelning och har vana av politisk kommunikation i sociala medier.
 • Hur du skaffat dig kunskapen är mindre intressant – viktigare är att du verkligen kan.


Din personlighet 

 • Du är en kreativ innehållsproducent som alltid skapar med målgruppens bästa för ögonen.
 • Du förstår din målgrupp och får dem att trivas i Företagarnas sociala kanaler.
 • Du bygger Företagarnas räckvidd i sociala medier på dialog och kan moderera en het debatt, kommunicera politik, erbjudanden och nätverk så att det hänger ihop och är relevant.
 • När du inte kan frågar du, du gillar att lära dig nytt och ser tester och projekt som en möjlighet att lära mer.
 • Du förstår och behärskar system och teknik för att skapa innehåll och kan balansera mellan fakta och när magkänsla och kreativitet behövs.
 • Du är en person som inte nöjer dig med ett utfall, du testar och försöker igen tills du har en lösning.

Praktisk information och ansökan 

Placering för tjänsten är på rikskontoret i Stockholm, vi är en flexibel arbetsplats för dig som behöver pendla. Tillträde till tjänsten sker under juni 2023 och är ett vikariat på ett års tid. 


Är du rätt person för tjänsten är du välkommen att söka rollen genom att skicka in din ansökan och CV till medarbetare@foretagarna.se och skriv rubriken ”Kommunikatör sociala medier” i ämnesraden. Sista ansökningsdag är den 1 april men vi gör intervjuer löpande och rollen kan tillsättas omgående.


Har du frågor angående tjänsten kontakta Anna-Carin Enwall, chef Marknad & Försäljning, anna-carin.enwall@foretagarna.se, 070-587 54 73 eller Caroline Antonsson, Marknadsansvarig caroline.antonsson@foretagarna.se 070-380 50 04

Därför är Företagarna en bra arbetsgivare

Vi erbjuder dig en spännande plats i händelsernas centrum. På Företagarna drivs vi alla av att utveckla Sverige så att vårt land även i framtiden är ett av de bästa länderna att leva, verka och bo i. Du kommer att vara en viktig del av vårt team med stolta och proffsiga kollegor, som har roligt tillsammans och gör skillnad varje dag för landets alla företagare. Våra värdeord känns i vår verksamhet; vi är engagerade, hjälpsamma, modiga och snabbfotade. Vi vill att du ska få de bästa förutsättningarna att göra ett bra jobb hos oss och här finner du utrymme för att testa idéer och utvecklas. Så här säger några kollegor: ”Som medarbetare känner jag att jag står i fokus, att ledningen gör allt de kan för att vi ska må så bra som möjligt. Jag är stolt över allt arbete alla gör, och det känns att vi gör skillnad för företagare ute i landet.” och ”Vi har en sådan himla fin, bra, rolig och varm arbetskultur bland alla kollegor”. 


Företagarna är Sveriges största företagarorganisation. Vi företräder 60 000 företagare och erbjuder nätverk, kunskap och praktisk hjälp. Samtidigt driver vi utvecklingen för ett företagarklimat i världsklass – allt för att företagare ska få bättre förutsättningar att växa, skapa jobb och främja välstånd.

 

 

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.