headphones newspaper video-player

Företagarna söker statistiker till samhällspolitiska avdelningen

31 jan 2020
Vill du hjälpa oss att skapa världens bästa företagsklimat?

Vi söker en statistiker/analytiker som gillar att räkna, analysera och samla in data, samt driva på den politiska utvecklingen för att ytterligare förbättra förutsättningarna för Sveriges företagare.

Vi tror därför att det är viktigt att du har:

  • En bakgrund inom statistik, ekonometri och/eller nationalekonomi
  • En erfarenhet av att samla in, analysera och rapportera stora mängder data. Vi tror också att du har goda pedagogiska egenskaper som gör det lätt för dig att förklara dina resultat. (I dag arbetar vi främst i Excel och SPSS)
  • Engagemang för företagande och företagandets villkor kombinerat med ett stort intresse för nyheter och samtidsfrågor
  • Hög kapacitet att analysera större datamängder och snabbt identifiera vad som är relevant och intressant
  • Förmåga att både kunna jobba självständigt och tillsammans med andra kollegor.

Vi tror att du delar Företagarnas värdegrund men inte är rädd för att framföra egna åsikter och idéer. Arbetet är relativt självständigt men alltid med support från kollegorna på avdelningen som är experter inom allt från skatt till offentlig upphandling.

I arbetsuppgifterna ingår att:

  • Genomföra undersökningar och analysera data, samt paketera den så att den blir lättförståelig och användbar för avdelningens experter, förtroendevalda och för media (se till exempel Småföretagsbarometern och Välfärdsskaparna)
  • Förvalta och utveckla Företagarnas panel på ca 3500 medlemmar
  • Vara en garant för att våra analyser är korrekta och väl genomförda
  • Delta i utvecklingen av Företagarnas politiska och opinionsbildande arbete

Mer information om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid. Placering på Företagarnas huvudkontor i Stockholm. Du rapporterar till Företagarnas samhällspolitiska chef.

Ansökningar hanteras löpnande och sista ansökningsdag är 24 februari.

Vill du veta mer om uppdraget så kan du kontakta Erik Ageberg, näringspolitisk expert (0733-305 277) Ansökan skickas till medarbetare@foretagarna.se. Märk ansökan ”Statistiker”.

Om Företagarna

Företagarna är Sveriges största organisation för företagare. Vi driver opinion för att förbättra företagarklimatet och göra det enklare att starta, driva, utveckla och äga företag. Företagarna är medlemsägda, medlemsstyrda och partipolitiskt obundna. Varje vecka söker tusentals företagare upp oss för juridisk rådgivning, anpassade förmåner, event och möten. Vi företräder ca 60 000 företagare, vilket ger oss en stor möjlighet att påverka och driva opinion för ett bättre företagarklimat. Våra medlemmar gör oss till en stark och trovärdig röst i maktens korridorer.

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap