headphones newspaper video-player

Företagarna söker pressekreterare

9 sep 2019
Brinner du för företagandets villkor och är vass på presskommunikation? Nu söker Företagarna en ny pressekreterare till huvudkontoret i Stockholm som ytterligare kan vässa förmågan att nå ut i media och stärka organisationens varumärke.

Företagarna företräder över 60 000 företagare och har 240 föreningar. Vi erbjuder nätverk, kunskap och praktisk hjälp samt driver utvecklingen för ett bättre företagarklimat, så att företagare får rätt förutsättningar för att kunna utveckla sin verksamhet och nå sina mål. Varje vecka söker tusentals företagare upp oss för juridisk rådgivning, anpassade förmåner, event och möten. Företagarna är medlemsägda, medlemsstyrda och partipolitiskt obundna.

Om tjänsten

Som pressekretare på Företagarna är du en del av navet för organisationens utåtriktade kommunikation och arbetar i tätt samarbete med politiska experter, ledning, projektledare och kommunikatörer. Du ansvarar tillsammans med en till pressekreterare för planering och genomförande av pressaktiviteter kopplade till Företagarnas arbete som en helhet, men har ett särskilt fokus på politisk opinionsbildning. Din uppgift är att i samarbete med dina kollegor göra att Företagarna syns och hörs på ett relevant och sakligt sätt i båda traditionella och sociala medier.

Vem vi söker

Vi söker dig som gillar att hålla koll på nyhetsflödet och har både intresse och fallenhet för politisk opinionsbildning. Du har relevant utbildning inom journalistik, kommunikation och/eller erfarenhet som motsvarar detta. Att formulera budskap faller dig naturligt och det är inga problem att både förstå och kunna förklara komplicerade frågor för allmänheten och media. Du behärskar utan hinder grundläggande arbetsuppgifter som att skriva pressmeddelanden eller debattartiklar, medieträning av talespersoner, proaktiva och reaktiva mediakontakter, såväl som omvärldsbevakning. Har du erfarenheter av digital opinionsbildning är det ett plus.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och letar efter en person som är prestigelös, självgående, positiv och har lätt för att samarbeta.

Om tjänsten och ansökan

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid med placering på Företagarnas huvudkontor i centrala Stockholm. Ansökan med personligt brev och cv skickas till medarbetare@foretagarna.se senast 30 september.

Frågor om tjänsten besvaras av Patrik Nilsson, samhällspolitisk chef på Företagarna, via e-post patrik.nilsson@foretagarna.se eller telefon 070-653 80 21.  Då urval sker löpande ser vi gärna din ansökan så snart som möjligt.

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap
VÄLJ MEDLEMSKAP, ANGE POSTNUMMER OCH ANTAL ANSTÄLLDA OCH SE ÅRSKOSTNAD