headphones newspaper video-player

Företagarna söker näringspolitisk expert/opinionsbildare

19 dec 2018
Företagarnas avdelning för politik och opinion förstärker. Vill du vara med?

Vi är på jakt efter en näringspolitisk expert till vår politik- och opinionsavdelning. Vi söker dig som är både analytisk och har lika lätt för siffror som för ord. De politiska frågorna kommer att variera – vi spänner över många politiska områden och näringslivets alla branscher. Sällan är din dag den andra lik.

Ett tydligt uppdrag inom denna tjänst är att du ska hjälpa Företagarna att flytta fram våra positioner och därför är det viktigt om du har erfarenhet av påverkansarbete, och vi ser gärna att du varit i kontakt med frågor som rör företagares förutsättningar.

Du har förstås också ett brinnande samhällsintresse. Du delar vår värdegrund men är inte sen till egna åsikter och idéer och tvekar inte att uttrycka dem. Du kan ta dig an både stora och små uppgifter med uppkavlade ärmar. Du ser problemen när de uppkommer och du har idéer hur vi ska lösa dem. Du får 14 kollegor med liknande uppgifter men med olika specialkompetenser. Jobbet är självständigt men vi hjälper varandra, så du kommer aldrig att bli ensam i dina uppgifter.

Du bör vara lite av en allgörare som har ett ben i utredning och analys och ett annat ben i projektledning och politisk påverkan. Men vi vill också att du har:

  • Akademisk utbildning, gärna inom nationalekonomi, men även andra utbildningar skulle kunna passa om du är rätt person.
  • Några års arbete i politiken, exempelvis från riksdag, departement eller från en organisation liknande Företagarna
  • Utmärkt skribent och kommunikatör (Muntliga presentationer är en del i vår vardag)

Vi söker dig som är glad, självgående, snabb, stresstålig och har hög drivkraft. Du tar ansvar, är flexibel och prestigelös. Du är förstås bra på att skapa och behålla relationer.

Sista ansökningsdag

Ansökan skickar du till medarbetare@foretagarna.se. Sista ansökningsdag är 21/1 men vi kommer att påbörja rekryteringen vartefter vi får in ansökningar.

Mer information om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid. Vill du veta mer om uppdraget så kan du kontakta Samhällspolitisk chef Patrik Nilsson ,tel. 070-6538021.

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap
VÄLJ MEDLEMSKAP, ANGE POSTNUMMER OCH ANTAL ANSTÄLLDA OCH SE ÅRSKOSTNAD