podcast news play företagaren I media förmån
Foto: Shutterstock.com

Kommunikatör sociala medier (vikariat)

Vi söker dig som är kreativ, analytisk och målinriktad till ett vikariat som kommunikatör i sociala medier med start under december 2021 till 31 december 2022.
Publicerad 13 okt 2021

Du kommer att ingå i marknadsteamet på huvudkontoret i Stockholm och arbeta tätt tillsammans med vår seniora kommunikatör för sociala medier och med Företagarnas redaktion och digitala försäljning. I vårt marknadsteam finns redaktörer, kommunikatörer och marknadsanalytiker samt kanalansvariga för podd, livesändningar, medlemstidning, sociala medier och webb. Marknadsteamet ansvarar för våra egna kanaler, den digitala försäljningen, medlemskommunikation och varumärket.

Om tjänsten

Som kommunikatör i sociala medier på Företagarna är du en duktig skribent och formgivare, känner din målgrupp och våra sociala kanaler väl. Du behärskar mycket väl att skapa både inlägg för organisationens konton såväl som att vara aktiv i sociala forum. Ditt fokus är att arbeta organiskt i sociala medier i nära samarbete med de som ansvarar för Företagarnas annonsering i sociala medier, epostutskick, webb och annan annonsering.

Vanliga arbetsuppgifter är att delta i redaktionsarbetet för att tillsammans med senior kommunikatör välja ut innehåll som passar våra sociala kanaler. Ni matchar innehåll och syfte med rätt kanal, väljer och formger format. En viktig del av arbetet är att följa upp effekten av arbetet i sociala medier för att hela tiden förbättra och förenkla arbetet med Företagarnas sociala medier. Ditt fokus är att arbeta organiskt via Företagarnas egna konton och vårt nätverk.

Om dig

Du har som minst några års erfarenhet med att skapa attraktivt innehåll för sociala medier. Du kan djupdyka i data, samla insikter, planera och följa upp ditt arbete i alla sociala medier. Du är van att arbeta för olika syften som räckvidd, engagemang och konverteringar. Det är ett stort plus om du har arbetat tillsammans med en pressavdelning och har vana av politisk kommunikation i sociala medier. Ett krav är att du har erfarenhet av att arbeta med målgruppen små- och medelstora företag och vet hur man utvecklar en bra närvaro i sociala medier i företagskanaler. Hur du skaffat dig kunskapen är mindre intressant – viktigare är att du verkligen kan.

  • Du är en kreativ innehållsproducent som alltid skapar med målgruppens bästa för ögonen.
  • Du förstår din målgrupp och får dem att trivas i Företagarnas sociala kanaler.
  • Du bygger Företagarnas räckvidd i sociala medier på dialog och kan moderera en het debatt, kommunicera politik, erbjudanden och nätverk så att det hänger ihop och är relevant.
  • När du inte kan frågar du, du gillar att lära dig nytt och ser tester och projekt som en möjlighet att lära mer.
  • Du förstår och behärskar system och teknik för att skapa innehåll och kan balansera mellan fakta och när magkänsla och kreativitet behövs.
  • Du är en person som inte nöjer dig med ett utfall, du testar och försöker igen tills du har en lösning.

Om Företagarna

Företagarna är Sveriges största organisation för företagare. Vi driver opinion för att förbättra företagarklimatet och göra det enklare att starta, driva, utveckla och äga företag. Företagarna är medlemsägda, medlemsstyrda och partipolitiskt obundna. Varje vecka söker tusentals företagare upp oss för juridisk rådgivning, anpassade förmåner, event och möten. Vi företräder cirka 60 000 företagare, vilket ger oss en stor möjlighet att påverka och driva opinion för ett bättre företagarklimat.

Vi är en prestigelös och trevlig arbetsplats, vana att arbeta med många olika kanaler och ämnen, med ett stort hjärta för vad vi gör och söker dig som vill jobba i samma anda. Företagarnas kultur tar avstamp i värdeorden engagerade, hjälpsamma, modiga, nyfikna, prestigelösa och snabbfotade.

Ansökan

Är du rätt person för tjänsten är du välkommen att söka rollen genom att skicka in din ansökan och CV till medarbetare@foretagarna.se. Sista ansökningsdag är 15 december.  Intervjuer sker löpande. Tjänsten är placerad i Stockholm på Rådmansgatan.

Har du frågor angående tjänsten kontakta marknadsansvarig Caroline Antonsson på caroline.antonsson@foretagarna.se, 070-380 50 04 eller chef Marknad & Försäljning Anna-Carin Enwall på anna-carin.enwall@foretagarna.se, 070-587 54 73.

Taggar
Riks Artikel
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Gå med idag!

Här listar vi 49 anledningar till varför du ska gå med i Företagarna.

Nätverk

Som medlem i Företagarna har du tillgång till Sveriges största nätverk för företagare.