podcast news play företagaren I media förmån faq

Företagarna söker expert på hållbarhet och infrastruktur

Brinner du för hållbarhet? Vill du hjälpa småföretagen i deras viktiga omställningsarbete och säkra svensk tillväxt långsiktigt? Vill du vara småföretagens röst i hållbarhetsfrågor? Då ska du söka jobbet som expert på hållbarhet och infrastruktur på Företagarna!

Företagarna är Sveriges största företagarorganisation och erbjuder våra medlemmar nätverk, kunskap, praktisk hjälp och opinionsbildning för att skapa ett företagsklimat i världsklass. Vi söker nu en ny hållbarhetsexpert som vill vara med och driva på för en offensivare näringspolitik för landets jobbskapare.

Arbetsbeskrivning

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att synas i offentliga debatten om företagandets villkor, presentera analyser, fakta och egna undersökningar, träffa politiska företrädare, delta som experter i offentliga utredningar, med mera.

Avdelningen Analys & Opinion erbjuder en unik miljö för dig som vill kombinera avancerat analysarbete med praktisk politikutveckling. Du tillhör ett team på ca 16 personer och rapporterar till Företagarnas samhällspolitiska chef.

Arbetsuppgifter:

  • Bevaka, analysera och påverka politiska beslut inom expertområdet/områdena.
  • Skriva ståndpunkts-promemorior, rapporter, remissvar och förbereda underlag.
  • Opinionsbilda i form av att exempelvis skriva debattartiklar.
  • Agera talesperson i kontakt med media.
  • Representera organisationen i möten med politiker och tjänstemän, samt delta i offentliga sammanhang så som seminarier och paneler.
  • Stötta Företagarnas regionkontor och lokalföreningar i att utveckla företagens hållbarhetsarbete, i form av exempelvis workshops.

 

Vem är du?

Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning och gärna har arbetslivserfarenhet från policy- och påverkansarbete inom hållbarhetsområdet.

Som person har du ett genuint intresse och engagemang för företagande, näringslivsutveckling och hur regelverk påverkar företagens möjligheter att utvecklas och ställa om. För att nå framgång i den roll vi söker behöver du vara strategisk, handlingskraftig och ha god förståelse för politiska processer.

Som person är du vidare självgående, strukturerad och planerar det egna arbetet. Du har även lätt för att samarbeta med andra.


D
u erbjuds

Här får du möjlighet att arbeta i en organisation med en öppen arbetsplatskultur, där vi brinner för samhällsnyttan. Tjänsten är en heltidsanställning med placering på vårt rikskontor på Rådmansgatan i Stockholm, men arbetet kan innebära vissa resor runt om i Sverige.

Ansökan och frågor

Ansökan med personligt brev och cv skickas till medarbetare@foretagarna.se senast 1 juli 2022.

Frågor om tjänsten besvaras av rekryterande chef Fredrik Östbom, fredrik.ostbom@foretagarna.se eller 0730-59 69 96.

Taggar
Riks Artikel
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Gå med idag!

Här listar vi 49 anledningar till varför du ska gå med i Företagarna.

Valet 2022

Allt för dig som är småföretagare och ska rösta i riksdagsvalet 2022.