headphones newspaper video-player

Företagarna söker en projektledare för lokal opinionsbildning i Mellansverige

Om du gillar utmaningar och drivs av att åstadkomma förändringar kommer du förmodligen att trivas hos oss!
Publicerad 25 feb 2021

Företagarna företräder 60 000 företagare, skapar nya affärsmöjligheter och stärker företagares inflytande. Vi har förtroendevalda i 250 föreningar och närmare hundra medarbetare som tillsammans arbetar för att göra det enklare och mer lönsamt att driva företag.

Vi som jobbar i organisationen tar hand om varandra och är hjälpsamma, engagerade och nyfikna. Vi är också modiga, snabbfotade och prestigelösa för att leverera resultat mot våra medlemmar och hänga med i politikens svängningar. 

Om du gillar utmaningar och drivs av att åstadkomma förändringar kommer du förmodligen att trivas hos oss!

Arbetsbeskrivning

Du kommer att vara en viktig del av region Mellansverige (Värmland/Örebro/Dalarna/Gävleborg) och tillsammans med ett team av regionchef, regionsamordnare samt kommunikatör arbeta för att skapa stolthet och tillväxt! Du ska stötta våra drygt 40 lokalföreningar i länen i deras lokala företagarpolitiska arbete.

Dina arbetsuppgifter är varierande och inkluderar bland annat att:

  • Stödja förtroendevalda i deras lokala företagarpolitiska arbete genom att bland annat planera, praktiskt förbereda, delta och utvärdera utåtriktade aktiviteter och kampanjer tillsammans med lokalföreningar och regionkontor;
  • Skriva debattartiklar och andra underlag till de förtroendevalda;
  • Stödja regionchefen i påverkansarbetet genom att t.ex. förbereda möten, skriva anteckningar och protokoll vid möten;
  • Skriva remissvar lokalt och regionalt, t.ex. på kommunala näringslivsprogram eller regionala utvecklingsstrategier.

Du arbetar såväl självständigt som tätt ihop med övriga kollegor i hela organisationen.

För att axla rollen är det viktigt att du är serviceinriktad, initiativtagande, driven och noggrann i ditt arbete. Därtill är du samarbetsinriktad, men har samtidigt god förmåga till självständigt arbete och får saker genomförda snabbt. Du får stor frihet under ansvar och ett varierande uppdrag med stort mandat. Det här är en nyinrättad tjänst där du kan utvecklas i rollen och lära dig massor om politisk påverkan i praktiken.

Vi söker dig som har:

  • En utbildning i samhällsvetenskap eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig;
  • Tidigare erfarenhet av koordinerande roller med flera olika arbetsuppgifter.

Du måste kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift. Självklart måste du ha ett samhällsintresse och vara intresserad av företagarfrågor. Allt vi gör, gör vi för Sveriges småföretag och entreprenörer. Är du dessutom en fena på att göra snygga powerpoint är det ett plus. Vi ser fram emot din ansökan!

Praktisk information

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid med start så snart som möjligt. Vi tillämpar sex månaders provanställning. Placeringsort; Falun, Gävle, Örebro eller Karlstad. Resor förekommer löpande varför körkort och tillgång till bil är ett krav. Sista ansökningsdag är den 19 mars.

Ansökan skickas med CV och personligt brev till medarbetare@foretagarna.se

Vid frågor gällande tjänsten är du välkommen att kontakta regionchef Eva Cooper, eva.cooper@foretagarna.se eller 0708-10 17 83.