För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Möt Madeleine Simonsson - ny ordförande i Företagarna Vänersborg

Publicerad 24 apr 2023
Företagarna Vänersborg har fått en ny ordförande, efter Ulrica Sundén Bergers nio år på posten. Tack Ulrica för dessa år vi har fått med dig och välkommen som ordförande Madeleine!                                                                                      - Det känns spännande, även om det blir svårt att ersätta Ulrica. Jag är ingen ny Ulrica utan får försöka göra det här på mitt sätt, säger Madeleine.

Madeleine driver tillsammans med sin man Ekholms Svets & Mekaniska AB. Vi bad henne berätta lite om sitt företagande och hur planerna ser ut framåt för föreningen.

Vad fick dig att tacka ja till ordförandeposten?

- Jag har varit vice ordförande ett år och det var nog inte tanken att jag skulle ta över ordförandeskapet redan i år. Det fanns en tanke om att bli ordförande så småningom men det kom lite snabbare än jag först tänkt. Det känns spännande, jag är en ledartyp och tycker om att vara med och bestämma, så jag känner att det här passar mig bra.

Vad kommer ni att fokusera på i styrelsen under det kommande året?

- Jag vill att Företagarna Vänersborg ska bli mer synliga, så det kommer vara något vi kommer att fokusera på att försöka bli. Vi kommer att lägga mer tid på våra medlemsföretag, komma ut på företagsbesök och låta våra medlemmar synas mer i våra sociala medier. Utöver det är min tanke att vi ska hitta ett koncept för återkommande nätverksträffar och jobba mer för att få våra medlemmar att delta på träffarna. Det får byggas upp efterhand och förhoppningsvis kommer fler företagare för varje gång, om de ser att träffarna är till nytta för dem. Jag vill komma ut och träffa och lära känna både medlemmar och andra företagarföreningar.

Varför gick du själv med i Företagarna?

- För mig är nätverket och gemenskapen inom Företagarna det absolut bästa med att vara medlem. Som förtroendevald har jag ju träffat företagare i hela regionen och även runtom i Sverige och oavsett bransch har vi så mycket gemensamt, så många liknande frågeställningar och utmaningar. Därför känner jag så starkt för att bygga upp vårt lokala nätverk här också.

Vad gör du i ditt företag?

- Vi är en svets- och mekanisk verkstad som riktar sig mot tungindustrin. Bland annat gör vi stålkonstruktioner och utför reparation och service på bland annat stenkrossar, avfallskrossar och skopor. 60 procent av arbetet sker ute i fält hos kund och 40 procent i vår verkstad i Väne-Ryr.
Vi är 25 anställda idag och jag och en kollega jobbar med det administrativa på kontoret.

Berätta något om dig själv!

- Conny och jag har fyra barn tillsammans. Utöver vårt företag driver vi både skogsbruk och jordbruk och för två år sedan började jag rida. Förra året byggde vi stall och jag skaffade två hästar. Som person är jag väldigt rak och säger vad jag tycker, på både gott och ont, avslutar Madeleine.

Fler nyheter från Företagarna