För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Kostnadsfri företagsakut i Ulricehamn efter möte med Företagarna

Publicerad 3 apr 2020
Idag berättade Ulricehamns kommun och Näringsliv Ulricehamn att de öppnar en företagsakut för företagare som en följd av covid-19. Initiativet kom från Sture Hellstrand, ordförande i Företagarna Ulricehamn, som presenterade förslaget förra veckan för Roland Karlsson (kommunalråd) och Wiktor Öberg (oppositionsråd).

Företagsakuten startas omgående och innebär att företagare kan få upp till fyra timmars kostnadsfri rådgivning med externa konsulter.

Det kan till exempel vara nulägesanalys, genomgång av vilka möjligheter från regeringens åtgärder som kan vara passande och HR-stöd. Målet är att företagaren ska få handledning och goda råd för att att sedan på egen hand  kunna lösa utmaningarna i företaget. 

Idéen presenterades av Sture Hellstrand förra veckan på ett möte med Roland Karlsson (kommunalråd) och Wiktor Öberg (oppositionsråd). Den kommer ursprungligen från Herrljunga kommun där Fokus Herrljunga och Företagarna Herrljunga genomfört en  liknande åtgärd. I dessa tider är det än mera viktigt att dela med sig från de goda initiativ som startas. Näringsliv Ulricehamn AB bearbetade förslaget och gjorde vissa justeringar från Herrljungas utgåva.

Det är extra roligt att berätta att ordförande Sture Hellstrand är en av Företagsakutens externa konsulter.

Läs mer om Företagsakuten och hur du får hjälp

Taggar
Fler nyheter från Företagarna