headphones newspaper video-player

Spel för ett bättre företagsklimat i Lysekil

9 feb 2017
Nyligen samlades 25 företagare, tjänstemän och politiker från Lysekil, Sotenäs och Munkedal för att spela SamSPELET i vackra Societetshuset i Lysekil. Syftet med spelet är att skapa dialog mellan företagare och kommunens tjänstemän och politiker.

Det ska också skapa en bättre förståelse om företagarnas villkor och hur kommunens service fungerar. - Det är ett avspänt och lättsamt sätt att förstå att vi har olika roller när det gäller myndigheter, företagande och politik, berättar Calle Löwenberg, skapare och processledare för SamSPELET.

  • - Jätteroligt och stimulerande. Vi har haft bra diskussioner och ställts inför många kluriga frågor. Jag hoppas att detta ska leda till en bättre dialog mellan kommun och näringsliv och bidra till större förståelse för varandras roller och ansvar.
    Michael Johansson, Avdelningschef för Hållbar Utveckling, Lysekils kommun.
  • - Det har varit spännande, roligt och givande att sitta ner och diskutera stort och smått.. Frågorna har gett mig förståelse för komplexiteten och att det inte alltid är lätt att sitta i en administrativ roll i en kommunal förvaltning. Jag tar med mig vikten av samspel och att sätta sig in i varandras situation bättre. 
    Bettina Salesjö, ägare Strandflickorna Hotell, konferens och vandrarhem, Lysekil.

Underlaget från dagen kommer att analyseras. Den 23 mars kommer processledarna tillbaka till Lysekil och presenterar resultat och tips på förbättringsområden från myndigheternas sida baserat på vad alla deltagare svarat under dagen.

Företagarna i Västra Götaland stödjer kommuner som vill spela SamSPELET.

- Från Företagarnas sida ser vi, som följt processen med SamSPELET i hela Sverige, att detta är ett effektivt sätt att påverka företagarklimatet.

Mikael Erlandson, regionchef på Företagarna Västra Götaland.

SamSPELET med företagen är utvecklat av Hallgren & Löwenbergs, i samarbete med Sveriges kommuner och Landsting (SKL).

 

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap
VÄLJ MEDLEMSKAP, ANGE POSTNUMMER OCH ANTAL ANSTÄLLDA OCH SE ÅRSKOSTNAD