För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Hampus tillverkar skidor av Värmländsk skog

Publicerad 25 maj 2021
Efter 100 år har Värmland skidtillverkning igen. Handtillverkade skidor från de värmländska skogarna tillverkas nu under varumärket Moose Skis – i grundaren Hampus garage.
Foto: Privat

Senast någon startade en skidfabrik i Värmland var i slutet av 1800-talet, Skåre skidfabrik, som följdes upp av Filipstads skidfabrik som tog fart 1918. I dag är det 22-årige Hampus Soome Mårtensson som står för skidtillverkning i Värmland.

Den unga entreprenören hyllas nu i årets lista 103 unga idéer, en lista som är framtagen av Företagarna och som publiceras i tidningen Företagaren. Syftet är lyfta några av Sveriges bästa unga entreprenörer. 

Hejsan Hampus, stort grattis till utmärkelsen! Berätta, vad gör ditt företag?
 
- Tack! Det är superkul att få bli uppmärksammad så här. Det Wermlands Skidfabrik gör är att tillverka främst alpinskidor från de värmländska skogarna. 
 
Vad fick dig att starta Wermlands Skidfabrik?
 
- Det bygger på mitt stora intresse för utförsåkning. Och jag har länge haft glöden för att göra något alldeles eget. 
 
 
Var ser du ditt företag inom de kommande tio åren? 
 
- Om tio år har jag förhoppningsvis fått företaget att expandera från garage till en större lokal samt flytta verksamheten närmare någon av våra större skidorter i Sverige. Sen så vill jag självklart in på marknaden och slåss med de större fabrikanterna men bibehålla det genuina i mitt hantverk! 
 
Vad är det bästa med att vara företagare?
 
- Det roligaste med att driva företaget tycker jag är att jag utvecklas mycket som person. Det finns alltid så mycket nytt att lära sig och för att inte glömma möjligheterna att skapa något nytt och unikt! 
 

Läs mer om årets lista över 103 unga idéer här!

Taggar
Fler nyheter från Företagarna