För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Sunneföretaget HQ Print efter Småföretagsbarometern: "Ser gott på framtiden"

Publicerad 23 jun 2021
Det var under förra veckan som Småföretagsbarometern presenterades i Sunne. Trots att rapporten påvisat ett tufft år så valde Företagarna Sunne och Frykdalens Sparbank att lyfta fram ett framgångsrikt företag.
HQ Print har haft ett bra år trots den pågående pandemin. 2017 blev de Årets Företagare i Sunne.

Efter fjolårets uppgång vände det i år åter nedåt bland småföretagen i Värmland. Det är nu den lägsta konjunkturen sedan finanskrisen 2008/2009. Coronapandemin har därmed slagit mycket hårt mot många av länets småföretagare. På ett års sikt är de dock mycket optimistiska. Det visar Småföretagsbarometer, som varje år presenteras av Företagarna, Swedbank och Sparbankerna.

Förra året lyftes Ulvsby herrgård lite extra för deras sätt att hitta nya vägar under coronakrisen.
Ett år senare var det dags igen och den här gången hyllades HQ Print i Sunne, uppger Frykdalsbygden.

- Vi tycker att det är ett väldigt bra och representativt företag som vi vill visa upp i Sunne kommun, både vad gäller tillväxtresa, lönsamhet, expansion, investeringar och även mycket hållbarhetstänk, säger Veronica Oldne, företagsrådgivare Fryksdalens sparbank till tidningen.

Stor optimism

Något som genomsyrade Företagsbarometern var att de flesta småföretagare med mindre än 49 anställda var optimistiska för framtiden.

- Det finns fortfarande en osäkerhet för pandemin, men det är en väldig optimism för året som kommer framåt. Många är förväntansfulla och tror på en kraftig uppgång. Noterbart är att nio av tio företag i länet vill växa. Går vi tillbaka bara några år var många nöjda med läget man hade, men nu är det ett generationsskifte och då vill man mycket mer. Det är väldigt positivt, säger Rickard Lindqvist, ordförande Företagarna Sunne. 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna