För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarna W. på gala för kvinnors företagande!

Publicerad 24 feb 2023
I onsdags var det dags för den första WiB-galan där man prisade och hyllade flera framgångsrika entreprenörer. Under kvällen korade årets Innovatör, årets Entreprenör och Årets Framtidslöfte. Den namnkunniga juryn hade gjort ett gediget jobb och hittat de värdiga vinnarna bland många nominerade. Det var en härlig kväll med mycket energi och glädje.

Företagarna W. var en av sponsorerna till denna gala då vi alltid vill ta chansen att lyfta och hylla kvinnors företagande. Vi behöver fler framgångsrika kvinnor och företagare i Sverige!

WiB – Women in Business är ett nätverk som är grundat och leds av Carolina Lahdo. WiB arbetar aktivt med att hitta vägar för att finansiera de bolag som drivs av kvinnor. Vi vet att kvinnor har mycket svårare att få in kapital till sina bolag oavsett om det handlar om banklån eller riskkapital. Orsakerna är många men att vi nu är flertalet nätverk, organisationer och stora aktörer som nu lyfter fram frågan i ljuset hoppas man ska leda till förändring för att lyfta Sverige ur bottenskiktet i Europa på andelen kvinnor som driver bolag. Vi kan bättre!

Företagarna vill gratulera följande vinnare till sina välförtjänta priser!

Årets Framtidslöfte: Leyla Ali Dholey – Ovulai AB. Ovulais PCOS-app innehåller ett digitalt hälsoprogram som stöttar dig med information och konkret vägledning utifrån de första evidensbaserade internationella riktlinjerna för bedömning och behandling av PCOS

Årets Innovatör: Linn Frisinger – Swedish Stockings. Swedish Stockings grundades med visionen att förändra dagens ohållbara tillverkning av strumpbyxor. Deras mission är att påverka, influera, och inspirera till en mer hållbar produktion världen över.

Årets Entreprenör: Madelene Törnblom – Maya Delorez. Maya Delorez säljer via sin webbutik ett unikt sortiment av kvalitativa träningskläder anpassade till den aktiva ryttaren. Bolaget finns i över 80 länder och med en omsättning över 100 miljoner - är Maya Delorez idag ett av marknadens snabbast växande D2C-varumärken.

Kvällen bjöd även på samtal med Paulina Brandberg, Sveriges jämställdhetsminister och biträdande arbetsmarknadsminister och Carl-Henrik Koit, VD för Almi Stockholm som båda konstaterade vikten av att öka tillgången på kapital och att lyfta fram alla goda exempel på de framgångsrika kvinnor som byggt fantastiska bolag.

En supervass panel tog även plats på scenen med Pia Ganeva och Anette Yngvesson från 17- nätverket och en proffsig trio från SEB med Elisabet Jamal Bergström, Kristina Söderberg och Özge Özen Zink. Panelen bjöd på många kloka ord, konkreta tips och bevis på att det ändå sker en positiv förändring, men att det går för sakta.

Vi fick även uppleva en snygg modevisning av coola Viktorya Abraham med sina underbara klänningar och de perfekta skjortorna från Shesize och Emmeli Marmander. Ljuv musik framfördes också på scenen av talangfulla Madisen Jane.

Tack för en viktig kväll! Nu gör vi bättre tillsammans!

 

ForetagarnaW - Epi.png

Fler nyheter från Företagarna