headphones newspaper video-player

Nominera till Årets Företagare i Vaxholm 2019

Företagarna Vaxholm delar ut priset som Årets Företagare för att lyfta fram människorna bakom företagen. Nu har du chansen att nominera din favorit!

Företagarna Vaxholm vill synliggöra de företagare som genom sitt engagemang och entreprenörskap jobbar hårt för att driva och utveckla sina verksamheter. Bättre affärer leder till tillväxt som bidrar välståndet för hela samhället. Passa på att nominera dig själv eller någon du känner. 

Nomineringstiden har gått ut. Vid frågor är ni välkommen att kontakta margareta.hamren@telia.com


Förebilder
Årets Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Duktiga företagare bidrar genom sina idéer och sitt arbete till att samhället utvecklas.

Tillväxt jobb och välstånd
Årets Företagare är ett samarbete mellan Företagarna och landets kommuner. Samarbetet har av naturliga skäl växt sig allt starkare genom åren, då ett gott företagande är grunden till samhällsutvecklingen.

Det råder inget tvivel om att den svenska tillväxten i mångt och mycket ligger i händerna på de svenska företagarna. Dessa företagare gör att människor har något att köpa. Deras tillväxt skapar nya arbetstillfällen och skatteintäkter. Därför ligger det i allas intresse att lyfta fram de goda förebilderna. Det är därför cirka 225 av landets kommuner är delaktiga i arbetet kring utmärkelsen Årets Företagare.

Kriterier

För att bli nominerad till utmärkelsen Årets Företagare och Årets Unga Företagare ska följande kriterier uppfyllas. Företagaren ska...

  • inneha ett betydande ägande av företaget
  • aktivt driva företaget
  • ha företaget som sin huvudsakliga sysselsättning
  • genom gott ledarskap vara en god förebild och ambassadör för företagare
  • visa prov på att vara extra kreativ och företagsam på ett sätt som bör premieras
  • ha uthålligt god lönsamhet
  • inte ha några allvarliga betalningsanmärkningar
  • inte nyligen vara dömd i domstol
  • Årets Unga Företagare delas ut till en framgångsrik företagare under 30 år.
  • Kriterierna är gemensamma för lokal-, regional- och riksnivå.

Företagarnas samarbetspartner UC kontrollerar att de mätbara kriterierna är uppfyllda (ha uthålligt god lönsamhet och inte ha några allvarliga betalningsanmärkningar). Juryn bedömer kriterierna; genom gott ledarskap vara en god förebild och ambassadör för företagare samt visa prov på att vara extra kreativ och företagsam på ett sätt som bör premieras.

Kontaktuppgifter:

Vid frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta margareta.hamren@telia.com.

 

Partners
Utställare