För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarstipendie till elever på Östra Grevie Folkhögskola

Publicerad 12 jun 2022
Cassandra Söderström och Rolf Östinge samt Amelie Nilsson och Rolf Östinge

Företagarna Syd delar sen flera år tillbaka ut ett Företagarstipendie till elever på Östra Grevie Folkhögskola som på olika sätt visat företagsambitioner och skapat försäljning vid sidan om skolarbetet.

I år delades stipendiet ut av vår Rolf Östinge styrelsemedlem i Företagarna Öresund.

Cassandra Söderström

Cassandra Söderström går nu sitt andra år på Textil, Konst och Design.  

En värdig mottagare av företagarstipendiet.

Cassandra designar smycken. Hon har en egen Etsy-butik och finns på Instagram.

Hennes stora projektarbete under året har varit att gestalta kvinnosjukdomar i smycken, där hon genom sitt projekt vill skapa diskussion, upplysa om kvinnosjukdomar och synliggöra dem.

Här kan du följa Cassandra:

https://www.instagram.com/cassandras.art/

Amelie Nilsson

Amelie är en kursdeltagare som är mycket engagerad och noggrann och har visat en hög nivå på allt hon gör i skolan..

Under sina två år på Östra Grevie började Amelie utveckla sitt företag där hon nu säljer bordsunderlägg med motiv av starka kvinnor.  Det började med glasunderlägg till en julmarknad och efter stor efterfrågan utvecklades företaget vidare. Numera har Amelie ett registrerat företag, utvecklad grafisk profil och hemsida. Amelie har återförsäljare som Pill & Punch och kontakt med restauranger i Malmö som är intresserade av att bli återförsäljare.

Projektledning har alltid varit ett stort intresse och Amelie tar gärna ledningen och ansvaret bl a för ett projekt i tvåan för Hörte Hamnförenings grafiska profil och hemsida och releasen avslutades med konstmarknad och fest i hamnen.

Amelie kommer från en textil bakgrund och arbetar mycket med kostym och scenkonst . Under året har hon haft det yttersta ansvaret för att producera kostymer till sommarens Opera i Höör.

Här kan du läsa mer om Amelie:

https://pill.se/collections/strong-females-coasters-by-amelie-nilsson

Vi säger stort grattis till båda två!

 

Foto: Maximilian O´Riordan

Fler nyheter från Företagarna