podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Så väljer du rätt tjänstebil – och sparar tiotusentals kronor 

Publicerad 1 dec 2021
Att välja tjänstebil är inte helt enkelt. Alternativen är fler än någonsin, både vad det gäller biltyp och val av drivmedel. Företagarna listar nedan olika valmöjligheter.

Vilken typ av bil behöver du? 

Den första frågan man som tjänstebilsköpare bör ställa sig är vilken typ av bil ditt företag har behov av. Räcker det med en mindre bil eller behöver du en större? Ska du transportera varor och/eller personer? Oavsett vilket bil du väljer får du som medlem i Företagarna fina rabatter på tjänstebilar. Nedan listar vi exempel på bilar i olika storleksklasser.  

Peugeot 208. En mindre bil som lämpar sig för dig om inte behöver transportera särskilt mycket. Perfekt för dig som åker inne i stan där bilens storlek gör den lättparkerad.  

Mini Cooper. Vill du ha en tjänstebil som är fullproppad med karaktär och som lämnar ett leende både hos dig som kör och bland medtrafikanter? Då är Mini Cooper bilen för dig. Finns som både 3-dörrars och 5-dörrars. 
Läs även artikeln 
Gå din egen väg med MINI som tjänstebil 
MINI ny 2020-09-24.jpg

Volvo XC40. En mindre och säker SUV. Perfekt för dig som åker lite längre och behöver få med dig mer packning.  
Artikel om nya Volvo XC40 Recharge, som drivs på el
 

BMW 5-serie. Är du ute efter en bil att plöja mil på motor- och landsväg är detta bilen för dig! En större kombi med plats för både packning och passagerare. 

bmw.jpg

Ford Ranger. För dig som behöver en större bil att lasta rejält i är Fords pick-up kanske något för dig. 
Se även Företagarna 
STUDIO: Så väljer du rätt transportbil för jobbet

Peugeot Partner. Behöver du få med dig material, verktyg, paket, ja egentligen vad som helst så är detta din perfekta Partner.  

TB_Prelaunch e-Partner_FB-1.jpg

Detta är några exempel på bilar och våra samarbetspartners Volvo Cars, BMW, MINI, Ford och Peugeot erbjuder även andra bilar i olika storlekar och prisklasser.  Som medlem i Företagarna får du rabatt vid köp av tjänstebil från någon av våra partners.

 

Vilket drivmedel ska jag välja? 

Som tjänstebilsförare är det såklart viktigt att välja ett drivmedel som passar ditt körsätt. Det finns en uppsjö av drivmedel att välja mellan. Elbilar är på frammarsch men ställer lite extra krav på att planera laddningen. Har du inte möjlighet att ladda enkelt och smidigt kan en laddhybrid vara intressant, den drivs på både bensin och el. Dieselbilar kan även köras på det förnyelsebara bränslet HVO100 vilket minskar skadliga CO2-utsläpp avsevärt.  

I vår serie Företagarna LIVE gjorde vi ett special-avsnitt om just drivmedel

Oavsett vilket drivmedel du väljer så har du som medlem rabatt via våra partners Cirkel K och OKQ8 

 

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna