För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarfakta – unik inblick i kommunernas företagsklimat

Publicerad 11 feb 2020
Rapportserien Företagarfakta granskar det lokala företagandet i Sveriges samtliga kommuner.

Välmående företag är helt avgörande för en positiv utveckling i en kommun eller region. De bidrar med service, varor och tjänster, samt sysselsättning och därmed även till de skatteintäkter som möjliggör kommunal välfärd.

Nästan alla företag är småföretag. Därför måste det lokala företagsklimatet utgå från de små företagens villkor och förutsättningar. Bakom varje sådant företag finns en företagare. Han eller hon vill förverkliga sina drömmar och har tagit kontroll över sin egen försörjning. Många av dessa företagare har även skapat jobb åt andra.

Företagarfakta – 290 rapporter om företagande 

För att veta hur det lokala företagsklimatet ska kunna blomstra ytterligare gäller det att ha en korrekt uppfattning av hur det ser ut. Företagarna har därför sammanställt över 30 indikatorer rörande företagande, arbetsmarknad, näringsliv och demografi. Vi har gjort det för var och en av Sveriges samtliga 290 kommuner i rapportserien Företagarfakta.

– Vi hoppas att politiker och tjänstemän tar till sig av det skräddarsydda underlaget för deras kommun och använder det som en grund för ett beslutsfattande som underlättar jobbskapande och bidrar till ökad tillväxt, säger Pontus Lindström, expert lokalt företagsklimat på Företagarna

Statistiken som kommer från offentliga databaser hos SCB, Bolagsverket, Skatteverket och Arbetsförmedlingen samt från Företagarnas mest omfattande undersökningar.

Fler nyheter från Företagarna