headphones newspaper video-player

Vågar man sätta sig i styrelsen?

7 nov 2017
Risken för att personer i ledande position ska bli personligt betalningsansvariga för ett aktiebolags skulder underminerar rättssäkerheten, skriver Företagarnas skatteexpert Patrick Krassén på Småföretagarbloggen.

På tisdagen höll Entreprenörskapsforum ett seminarium om att avskaffa det särskilda företrädaransvaret, det vill säga att ett aktiebolags företrädare under vissa omständigheter kan bli personligt betalningsansvariga för företagets skulder. Företagarnas skatteexpert Patrick Krassén var på plats.

Rättssäkerheten och möjligheten för företag att locka kompetenta styrelseledamöter riskerar att undermineras av nuvarande företrädaransvar, säger Patrick Krassén.

– Vi på Företagarna har kritiserat reglerna och den stränga tillämpningen av dem vid flera tillfällen det senaste året. Stävjande av fusk må vara viktigt men om det leder till att alla företagares vardag blir osäker skjuter man sig själv i foten. Rättssäkerheten och möjligheten för företag att locka kompetenta styrelseledamöter riskerar att undermineras av nuvarande företrädaransvar, säger Patrick Krassén.

På Småföretagarbloggen utvecklar Patrick Krassén Företagarnas ståndpunkt i frågan om särskilt företrädaransvar och tipsar om var man kan läsa mer. Läs blogginlägget här.

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap
VÄLJ MEDLEMSKAP, ANGE POSTNUMMER OCH ANTAL ANSTÄLLDA OCH SE ÅRSKOSTNAD