headphones newspaper video-player
Corona - råd och stöd till företag
  • Företagarna
  • Blockad mot småföretag – vad händer vid Paus Ba...

Blockad mot småföretag – vad händer vid Paus Bagarstuga?

Vem skyddar småföretag mot stora jättar som fackförbunden? Det frågar sig ägarna till Paus Bagarstuga som satts i blockad av Livs. Företagarna följer ärendet.
{Embedkod för tex youtube}

Företagarnas arbetsrättsexpert Lise-Lotte Argulander berättar om fallet Paus bagarstuga i filmen ovan!

11 januari inledde fackförbundet Livs en blockad mot bageriet och konditoriet Paus Bagarstuga i Västerhaninge några mil söder om Stockholm. Detta då företaget, efter en tids diskussioner, inte velat teckna kollektivavtal för sina anställda.

– Livs kommer inte att ge sig förrän avtalet är påskrivet eller att det har gått i konkurs. Hur kan detta beteende vara lagligt 2016? Vem skyddar små företag mot dessa jättar?, kommenterar Paus Bagarstuga på sin hemsida, och fortsätter: 

– Vi kräver kollektivavtal för att de anställda ska garanteras schysta villkor, säger Jolan Wennberg, ombudsman för Livsmedelsarbetareförbundet i det pressmeddelande man släppte då blockaden inleddes.

– Vi kan inte acceptera att livsmedelsarbetare ska stå utan de skydd som kollektivavtalet innebär och vara ensidigt utlämnade till arbetsgivarnas godtycke.

Fackförbunden har enligt lagen rätt att sätta företag i blockad, när de har medlemmar på arbetsplatsen. Livs meddelar att åtgärderna gäller tillsvidare till dess Livsmedelsarbetareförbundet och företaget träffar kollektivavtal eller varslet särskilt återkallas eller ändras.

Schyssta villkor utan kollektivavtal

Lise-Lotte Argulander är arbetsrättsexpert på Företagarna och har varit i kontakt med Paus Bagarstuga. Hon berättar att företaget redan idag har schyssta villkor för sina anställda och att de anställda är nöjda, men att man nu hamnat i ett dilemma i och med konflikten med facket.

Det är alltså inte de anställda som kontaktat Livs, enligt vad Företagarna erfar. Utan tvärtom har en medlem i Livs begärt utträde ur förbundet efter att konflikten börjat. Lönerna i företaget ligger dessutom över genomsnittet. 

 Det är viktigt att ha med sig att i Sverige finns ingen skyldighet att teckna kollektivvavtal, utan det kan företaget själva välja. Men i det här fallet blir det väldigt svårt för ett litet företag att stå emot. De fackliga organisationerna har väldigt många åtgärder de kan vidta mot företaget, säger Lise-Lotte Argulander.

Företrädare står utanför företaget varje dag och delar ut a4-blad med krav på kollektivavtal, något som kan få ekonomiska följder på sikt för företaget.

Det är inte heller självklart vilket kollektivavtal som ska gälla på arbetsplatsen om man väljer ett, menar hon. Det behöver inte vara Livs.

 Det finns flera som Paus skulle kunna tillämpa.  Så frågan är om de kan stå emot, även om de nu redan har schyssta villkor för de som arbetar där, eller kommer de teckna ett kollektivavtal.

  • Har du frågor kring kollektivavtal eller andra juridiska ärenden? Juridisk rådgivning ingår i medlemsavgiften för dig som är med i Företagarna! Läs mer här.

Livs vid paus bagarstuga

Företrädare från Livs pratar med förbipasserande utanför Paus Bagarstuga i Västerhaninge. 

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap