podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Här rustar Företagarna Askersund entreprenörer med digital kompetens

Publicerad 9 maj 2023
Det blev en riktigt lärorik hands-on workshop under temat digital kompetens inne på Best Western i Askersund på tisdagskvällen.

Det var entreprenörsduon Isabel Azcárate och Johanna Egemar från Din Marketing Coach som levererade en workshop under temat digital kommunikation. En kväll där lokala småföretagare kläddes på med handfasta tips och trix för att med enkla medel kunna spetsa sin kompetens inom digitala medier och webb.  

I Askersunds kommun står småföretagen för 32 % av de kommunala skatteintäkterna i kommunen. Det är småföretagen som skapar välfärden i kommunen och för att växa och lyckas med sin verksamhet behövs kompetens och kunskap. 

- Jobben som skapas i de privata företagen genererar inte bara inkomster till de anställda utan också skatteintäkter till vår gemensamma välfärd. Det här eventet är ett praktexempel på hur något så enkelt som en workshop kan bidra till ett mer framgångsrikt företagande, säger Anders Carlzon, ordförande i Företagarna Askersund. 

Lyckades nå en ny kundbas tack vare en riktad digital strategi

Under workshoppen var en salig kombo av nyfikna entreprenörer från olika branscher på plats för att lära sig mer om hur man kan nå sin målgrupp och potentiella framtida kunder. 

- Tack vare att jag la ned engagemang i bland annat Buisness Google så lyckades jag nå nya kunder som sträckte sig mycket längre än närområdet. Jag investerade ungefär 3500 på ett år och det resulterade i inkomster på närmare 70 000 kronor, avslöjar Johanna Egemar. 

Återkommande event

Johanna och Isabels hjärta slår extra hårt för lokala företagare och de brinner för att hjälpa andra entreprenörer att blomstra genom att rusta dem med sin expertis. Det gör de genom att förmedla kunskap om hur närvaro på nätet kan generera i fler kunder.
 

- Det har varit en otroligt hjälpsam och innehållsrik kväll, och jag skulle kunna sitta här två timmar till och suga åt mig av den här kunskapen. Isabel och Johanna är väldigt inspirerande och sättet de lär ut på gör det extra roligt, säger en av kvällens deltagare Cecilia Mattsson som jobbar som samtalscoach. 

Fler nyheter från Företagarna