headphones newspaper video-player

Småföretagskonjunkturen i Örebro län fortsätter backa

Nedgången i småföretagskonjunkturen i Örebro län har fortsatt och är nu på den lägsta nivån sedan finanskrisen 2008/2009, skriver Örebro Nyheter.
Publicerad 18 jun 2021
Regionchef Eva Cooper presenterade årets småföretagsbarometer i en livesändning på Facebook.

Coronapandemin har slagit mycket hårt mot många av Örebro läns småföretagare. Men den nya rapporten Småföretagsbarometern skvallrar om en mycket stor optimistism kommande året uppger Örebro Nyheter.

Under torsdagen livesände Företagarna Örebro län den lokala årsrapporten som tagits fram av Företagarna Riksorganisation, Swedbank och Sparbankerna.

Tufft pandemiår

Regionchef Eva Cooper redovisade för siffrorna och presenterade även konkreta tips på hur kommunerna i länet kan jobba för att stötta småföretagarna när de ska återstarta sina verksamheter igen. 

- Vi var beredda på att småföretagskonjunkturen skulle sjunka i skenet av pandemin, och detta bekräftas nu i Småföretagsbarometern. Företagen i Örebro län har haft ett tufft år. Kraften framåt finns i optimismen som företagen uppvisar. Nu gäller det att vi röjer bort de största tillväxthindren. Åter är det brist på lämplig arbetskraft som bromsar upp, säger Cooper och fortsätter:

- För att få fart på Örebro län i pandemins kölvatten måste matchning och kompetensförsörjning fungera bättre. Allt annat är oacceptabelt.

Hög framtidstro

Askersundsföretaget Bergqvist Järn & Byggmaterial ABs vd, Mattias Bergqvist, är en av de småföretag som haft stora framgångar trots pandemin:

- Vi har haft en fantastisk utveckling det senaste året, både branschen och vårt företag har gått bra. Vi är glada för det men även ödmjuka och tacksamma med tanke på den pågående pandemin som vi initialt inte visste hur den skulle påverka. Framtiden ser ljus ut, både marknaden och företagsklimatet känns bra, säger företagaren. 

Fler nyheter från Företagarna

Mer från hela Sverige


Coronakrisen


Krönikor