För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Gles postutdelning skapar stor oro bland lokala företagare

Publicerad 8 jun 2021
Postnord kommer inom kort att börja med varannandagsutdelning - något som 66 procent av landets företagare tror kommer leda till negativa konsekvenser visar en ny stor undersökning gjort av Företagarna.
Foto: Shutterstock

De omfattande förändringarna av den svenska posten orsakar stora problem för landets företagare. Det visar en färsk rapport från Företagarna, skriver Örebro Nyheter.

– Posten fyller fortfarande en viktig funktion för företagare i hela landet. Det är ohållbart att samhället med ena handen sakta tar bort posten, och med den andra markerar hur viktigt det är att företagen skickar och tar emot brev och paket punktligt, säger Pontus Lindström, näringspolitisk expert på Företagarna.

Posten började delas ut varannan dag i de skånska kommunerna Kävlinge och Lund i september 2020. Under första halvan av 2021 har utrullningen fortsatt i södra och västra delen av landet. Planen är att varannandagsutdelningen ska tillämpas i hela landet 2022.

Kan få stora konsekvenser

Hela 72 procent av företagare på landsbygden och 62 procent i storstäder tror att detta kan få stora eller vissa negativa konsekvenser för verksamheten.

7 av 10 oroade

7 av 10 företagare anser att det är viktigt för verksamheten att kunna skicka och ta emot brev som når mottagaren inom två arbetsdagar.

– Det finns förslag från regeringen och en önskan från Postnord om att förändringen av postservicen fortsätter i oförändrad takt. Men efter pandemin borde det ligga i allas intresse att Sveriges företag har de absolut bästa förutsättningarna för återhämtning, säger Pontus Lindström.

Fler nyheter från Företagarna