För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Region Örebro län efter Småföretagsbarometern: "Kompetensförsörjning är ett stort problem"

Publicerad 1 jul 2021
Trots att många unga är arbetslösa så är bristen på kompetens hög visar Företagarnas rapport Småföretagsbarometern. Nu tar Region Örebro län tillsammans med Länsstyrelsen krafttag mot utmaningarna efter pandemiåret.
Foto: Shutterstock

Under onsdagen höll Region Örebro län en presskonferens om "Ungdomar, corona och jobben" tillsammans med Länsstyrelsen, skriver NA.se. 

På plats var bland annat Landshövning Maria Larsson som berättade att 804 personer under 26 år förlorade sina jobb under pandemin.

- Men nu börjar restriktionerna lätta upp på restaurangerna, och från och med första juli kan man äta åtta personer vid samma bord, så vi tror att det finns möjligheter för många att komma tillbaka till de jobben, säger Landshövningen enligt tidningen.

Småföretagare optimistiska för framtiden 

Enligt Företagarnas rapport Småföretagsbarometern så är småföretagarna i länet optimistiska och hoppas på att kunna expandera i framtiden.

– 76 procent av småföretagarna uppger att de vill expandera, vilket är jätteglädjande för vårt län. Där ligger vi näst högst i Sverige, säger Landshövning Maria Larsson och tillägger:

– Samtidigt berättar de att de har problem med att hitta rätt kompetens och de efterfrågar att företagsstöden finns kvar lite till.

120 sommarjobb åt unga i Vivalla

Målet nu är att tillsammans med näringslivet utveckla strategier och lösningar på hur Örebro län ska göra för att återstarta företagen och jobben:

- I år erbjuder vi sommarjobb åt 120 ungdomar i Vivalla, vilket kan jämföras med 45 ett vanligt år, berättar Peter Hovlund, ÖBO:s distriktschef i Vivalla-Baronbackarna

Fler nyheter från Företagarna