För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Dellbor gör upp i riksfinal efter stora företagarvinsten

Publicerad 3 sep 2021
Inte bara en utan två företag från Delsbo ska nu åka till Blå Hallen i Stockholm för att göra upp om det prestigefyllda priset Årets Företagare 2021.
Foto: Susanne Engström

Det var under onsdagen som Gävleborgs alla lokala Årets Företagare-vinnare träffades för mingel, bubbel och god mat på Engeltofta i Gävle. Dagen till ära korades även regionsfinalisterna och det blev två Delsboföretag som kammade hem vinsterna.

Årets Unga Företagare blev i år den 31-åriga frisören Andrea Olsson som sedan tre år tillbaka äger och driver giftfria ekosalongen Fröken Gröns salong & boutique, skriver Helahelsingland.se.

- Jag är frisör i grund och botten och har ett väldigt starkt miljötänk i mitt liv. Jag hade haft en paus på ungefär fem år från yrket, just för att jag kände att jag inte kunde vara i miljön på grund av att den var ganska giftig.


Andrea Olsson. Foto: Susanne Engström

Utbildad i örtmedicin

Den unga entreprenören bestämde sig då för att lägga sitt företag åt sidan för att fokusera på studier kring örtmedicin och när hon var klar kunde hon driva en giftfri salong. Andrea Olsson känner att priset är ett kvitto på allt hårt arbete och att det var värt resan:

-Det betyder jättemycket. Det är så himla roligt att vår lilla del av frisöryrket blir uppmärksammat på det här viset. Efterfrågan kanske kan öka och få fler salonger att ställa om till att jobba mer grönt, säger hon avslutningsvis till tidningen. 

Även Årets Företagare driver sitt företag i Delsbo. Det blev DellenMejeriet som även dem fokuserar på hållbarhet och miljön.

- Det känns fantastiskt, jättekul. Det känns att vi blir uppskattade för det vi gör, säger vd Leif Björklund till helahelsingland. 


Från vänster: Pelle Nyberg, Björn Olosson, Elisabeth Löfstrand, Arif Soysuren och Leif Björklund. Foto: Susanne Engström.

Hyllar personal och lokala bönder

Leif tror att lotten föll på DellenMejeriet för att de är i tid med vad de levererar på marknaden. Han passar även på att hylla sin personal och alla bönder.

- Vi har bra personal och duktiga bönder, så helhetsbilden är väldigt bra, säger företagaren avslutningsvis till tidningen. 

Fler nyheter från Företagarna