För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Insändare: Det handlar om att hitta rätt personal – men visst har företagen en läxa att göra

Publicerad 23 apr 2019
Regionchef Eva Cooper svarar en kritisk skribent i Gefle Dagblad

Hela åtta av tio företagare har problem med att hitta rätt arbetskraft. Företag som vill växa hindras av problemen med kompetensförsörjningen. Ett besvär som dessutom har vuxit till att bli det absolut största tillväxthindret de senaste åren.

När företagare själva får ange vilka förmågor, erfarenheter och utbildningar som är både viktiga och svåra att finna vid en rekrytering, hamnar egenskaperna i fokus. Det som främst efterfrågas är personer som är ansvarstagande, självgående och har rätt attityd.

Samverkan mellan skola och näringsliv betyder mycket i sammanhanget. Men det är ingen myndighet som ansvarar för människors attityder. Tack och lov. Här får vi alla ta ett eget – och förmodligen större – ansvar för vår egen roll i det hela.

Läs hela artikeln här: https://www.gd.se/artikel/insandare/insandare-det-handlar-om-att-hitta-ratt-personal-men-visst-har-foretagen-en-laxa-att-gora

Fler nyheter från Företagarna