För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarnas Karin Ringsby föreslås bli ny ordförande i Visit Dalarna

Publicerad 29 jun 2021
Karin Ringsby som tidigare varit Företagarnas regionordförande i Dalarna, föreslås nu som ny ordförande i Visit Dalarna.
Foto: Privat

Charlotte Blum lämnar nu efter fyra år som ordförande i Visit Dalarna sin post.

- Uppdraget att leda styrelsearbetet genom bolagets första fyra år har varit utmanande, spännande, och roligt. När bolaget nu går in i en ny fas är det en lämplig tidpunkt att lämna över till en ny ordförande med stark lokal förankring, säger Charlotte Blum i ett pressmeddelande, uppger DT.se.

Hoppas på Karin Ringsby

På Visit Dalarnas stämma den 28 juni kommer tre nya styrelseledamöter att förelås. Däribland föreslås Företagarnas förra reigonordförande i Dalarna, Karin Ringsby, bli ny ordförande för destinationsbolaget, som ägs av Dalarnas 15 kommuner.

Känt ansikte i Dalarna

Karin Ringsby som föreslås bli ny ordförande är en erfaren ledare som de senaste 16 åren arbetat i eget företag med uppdrag som bland annat inhyrd chef, projektledare och rådgivare. Hon är ett känt ansikte i Dalarna.

- Karin har ett brett kontaktnät såväl inom som utanför länet och en stark förankring i Dalarna. Från Dalarnas kommuner ser vi fram emot ett gott samarbete för att tillsammans med besöksnäringen nyttja Dalarnas starka varumärke och attraktivitet som besöksdestination, säger Fredrik Jarl, ordförande för Visit Dalarnas ägarbolag Utveckling i Dalarna Holding AB.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna