För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagsbarometern visar - Dalaföretagen förutspår ljusning

Publicerad 6 jul 2021
Dalarnas småföretag har inte haft det så här tufft sedan finanskrisen 2008/2009. Men nu börjar man se en ljusning, visar Företagarnas rapport Småföretagsbarometern.

Konjunkturläget i Dalarnas län har mattats av för tredje året i rad och är nu på länets lägsta nivå i Småföretagsbarometerns historia. Inför det kommande året är dock länets småföretag optimistiska och tror på en kraftig uppgång. Det visar årets Småföretagsbarometer, som presenteras av Företagarna, Swedbank och Sparbankerna.

– Småföretagen ser goda möjligheter att expandera, bättre än riksgenomsnittet, nio av tio företag vill växa, säger Eva Cooper regionchef för Företagarna Dalarna, skriver DT.se

Optimistiska för framtiden

Trots att året har kantats av permitteringar och uppsäningar så har dalaföretagen stora förhoppningar om att allt ska komma till rätta under det kommande året. Det största hindret just nu är dock att många företag upplever en brist på kvalificerad arbetskraft, uppger tidningen.

– Det är ett problem som oavsett vad man söker för något, det har kommit fram i alla branscher. Så det är jätteviktigt att vi har utbildningar som matchar efterfrågan, säger Eva.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna