headphones newspaper video-player

Möt Eva Cooper, regionchef Företagarna Gävleborg och Dalarna

Vi presentera då och då våra förtroendevalda i Gävleborg och Dalarna för att uppmärksamma det oerhört viktiga arbete de gör för Sveriges största företagsorganisation Företagarna, men även för att lära känna dem lite bättre. Nu tar vi pulsen på vår regionchef Eva Cooper
Publicerad 7 jul 2020

Hej Eva,

Berätta kort om dig!

Jag heter Eva Cooper och arbetar sedan fem år tillbaka inom Företagarna. De första åren var jag regionchef i Gävleborg, och sedan 1,5 år tillbaka arbetar jag för de bästa länen i landet: Dalarna och Gävleborg. Jag är född och uppvuxen i Söderhamn i Hälsingland, och har förutom lite avstickare till Karlstad och London varit kusten mellan Stockholm och Sundsvall trogen genom åren, däremot med lite olika orter som utgångspunkt. Nu bor jag i Gävle med min familj bestående av man, två barn och en katt. Jag har en bakgrund inom studentpolitiken, på tankesmedja och som politisk redaktör, och har de senaste tjugo åren ägnat mig åt opinionsbildning på olika sätt, antingen som fritidsintresse eller som arbete.

Varför har du valt att vara engagerad i Företagarna och vad ger det dig?

Jag har valt att arbeta på Företagarna för att det är en fantastisk organisation med grymma medlemmar. Och om mina barn ska ha en framtid, med bra skola, möjligheter till jobb, möjligheter till att utveckla sina egna idéer- är det viktigt att företagen och företagare i våra regioner mår bra i dag. Ni är samhällsbärarna, välfärdsbyggarna och jobbskaparna.

Vad är det bästa med att vara medlem i Företagarna?

Tillsammans kan vi påverka politiker, förhandla rabatter på allt företagare behöver, få ny kunskap och bygga Sveriges största affärsnätverk för företagare.

Berätta något som vi inte vet om dig, intressen, kunskaper, vad du är grym på helt enkelt 😊

Jag har en fabläss för zombieserier, har åkt direkt från Roskildefestivalen till Almedalsveckan och har spelat en skruvad version av mig själv, mot Johan Rheborg, i en komediserie i TV4 skriven och regisserad av Henrik Schyffert. Dessutom har jag två gånger rankats högre än Göran Greider på opinions-/maktlistor.

Fler nyheter från Företagarna

Locket på om Las

Trots regeringens löfte om att utredningarna om ny arbetsmarknadspolitik skulle föra dialog har kontakten varit i det närmaste obefintlig.

Småföretagen ser ljusning

Antalet arbetstillfällen i de svenska småföretagen har minskat kraftigt under det senaste året, men nu ser de ljust på framtiden igen, visar en ny rapport.

Mer från hela Sverige


Coronakrisen


Krönikor