headphones newspaper video-player

Karin Hellström, Älvdalen

10 jun 2015
Karin Hellström är medlem, förtroendevald och numera sedan senaste årsmötet 2015 ordförande i Älvdalens Företagarförening.

Du är ny som ordförande. Berätta kort om dig själv?
Jag flyttade från Göteborg till Älvdalen 2007 och bor med min man och hund i Karlsarvet, 9 km norr om Älvdalens kyrkby. Jag stortrivs på landsbygden och triggas av utmaningarna som finns här. Under en stor del av min yrkesverksamma tid har jag varit företagare men har även haft anställningar inom kommunal och regional verksamhet. Jag tror att det är en styrka och det skapar större förståelse för de olika världarna. För det är verkligen olika världar.

Hur arbetar ni med företagarfrågor i Älvdalen?
Vi har bland annat arbetat med utfrågningar inför valet, Ung Företagsamhet, frukostmöten, PUB-kvällar. För att nämna några av de aktiviteter som anordnats av den lokala föreningen i Älvdalen.

Hur upplever du företagsklimatet?
Bättre kan det alltid bli. Det krävs ett äkta engagemang, tydligt ledarskap och förståelse för varandras vardag och verklighet.

Var finns den största utvecklingspotentialen?
Våra politiker behöver få en inblick i företagarnas utmaningar och jag hoppas att vi på företagarna Älvdalen ska kunna förmedla kunskap och berätta om hur det ser ut i verkligheten.

Vad händer framöver?
Företagarna Älvdalen är en medlemsorganisation och det allra viktigaste för mig är att vi arbetar med medlemsnytta. Min ambition är att vi ska kommunicera med våra medlemmar så att de kommer till tals och kan dela med sig av de frågor som ligger dem närmast om hjärtat. Vi har tagit fram en enkät som vi hoppas att medlemmarna ska svara på och berätta vilka frågor som de tycker att vi i styrelsen ska prioritera. Efter analysen ska styrelsen ta fram en verksamhetsplan för året. För övrigt blir det Företagsmässa i Älvdalen 24-25 april, en mötesplats för företagare från Älvdalen och vårt närområde. Det ska bli jättekul!

Varför ska man som företagare i Älvdalen vara medlem hos Företagarna?
I de svar som börjat komma in från vår enkät säger medlemmarna att de tre viktigaste punkterna är:
1. Som medlem har jag möjlighet att vara med och påverka, skapa opinion.
2. Jag får ta del av det lokala nätverket.
3. Medlemskapet ger mig en möjlighet att ta del av de erbjudanden som företagarna erbjuder till sina medlemmar.För min del är det den första punkten som är mest spännande.

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap
VÄLJ MEDLEMSKAP, ANGE POSTNUMMER OCH ANTAL ANSTÄLLDA OCH SE ÅRSKOSTNAD