headphones newspaper video-player
Företagarnas valkampanj 2018
Mindre företag står för #4av5jobb. Låt det märkas på din röst!

Här kan du följa hur vi, Sveriges största organisation för företagare, sätter fokus på företagarfrågor i valet 2018.

#4av5jobb skapas i mindre företag. Hela 74 procent av Sveriges företag är enmansföretag. I dag går vi mellan företag och anställning (eller så blandar vi båda samtidigt) för att kunna bo där vi vill, göra det vi vill och få livet att gå ihop. 

Men, företagare har idag fler lagar och regler än någonsin att förhålla sig till och de formar tillsammans en tung byråkrati. Företagare saknar samma rättigheter som anställda till föräldraledighet och sjukskrivning. Det saknas arbetskraft och flertalet förslag har lagts fram för att höja skatterna som kommer begränsa möjligheten att starta och utveckla mindre företag. 

Var med och påverka partierna att prioritera företagarfrågor och föreslå förändringar som stärker möjligheterna att framgångsrikt driva företag i Sverige. 

Företagare drivs av framtidstro och möjligheter. Det är människor som tror på handling mer än ord!

Så kan företagsklimatet förbättras!

Genom minskad regelbörda, sänkt skattetryck och tillgång till kompetent arbetskraft kan företag växa. Det ger fler jobb, ökad tillväxt och välfärd, samt fler människor som förverkligar sin dröm som företagare.

6 viktiga valfrågor i film

Räntehöjning rycker närmare

Företagarnas chefsekonom Daniel Wiberg menar att det finns tecken som tyder på att en räntehöjning kan komma redan i december. Så här påverkar det små och medelstora företag.

Näringspolitiken behöver en boost

På måndagen presenterade de fyra allianspartierna förslag för att underlätta och stimulera företagande, få fler i arbete och stärka integrationen. Företagarna välkomnar utspelet.

L rätt ute om startups

Liberalernas förslag om förbättrade villkor för startups innehåller flera viktiga punkter, skriver Företagarnas skattepolitiska expert Patrick Krassén.

Underlätta för gräsrotsfinansiering

Många växande företag har svårt att få finansiering via bankerna. Gräsrotsfinansiering kan vara ett sätt att komma runt det problemet, men det behövs rätt ramar.

Låt de som kan göra jobbet

Arbetsförmedlingen är i dag en icke fungerande koloss som trots mänger av insatser och initiativ har svårt att förmedla arbeten.

Kompetensutvisningarna är en skandal

Samtidigt som kompetensbristen är det största tillväxthindret för svenska företag fortsätter personer att utvisas på grund av att arbetsgivare råkat göra fel.

Oroande att konkurserna ökar

Fler företag har gått i konkurs under sommaren än i fjol, enligt färsk statistik från kreditinformationsföretagen UC och Credicsafe.

Frågor vi driver just nu

Jobbskaparna del 1: Stolthet och svordom

Företagare känner stolthet över att vara jobbskapare och bidra till problemlösning och positiv utveckling i samhället. Det framgår av den nya rapporten Jobbskaparna del 1: Stolt...

Småföretagsbarometern

Varje år presenterar vi rapporten Småföretagsbarometern, i samarbete med Swedbank  och Sparbanker...

Jakten på sommarjobbarna

Det är sommarjobbarnas marknad i år. Många som söker sommarjobb kommer i att ställa ökade krav och få företagare kommer kunna förlita sig på att den ”perfekta sommarjobbaren” hö...

Räkna ut ditt medlemspris nu

Gå med i Sveriges största organisation för småföretagare. Se vad ditt medlemskap kostar:

Missa inget med Politik i veckan

Vi kan företagande!

Företagarnas experter påverkar beslutsfattare på både nationell och lokal nivå. Vi driver företagarpolitiska frågor genom analyser, fakta och egna undersökningar.

Företagarna i Almedalen

Företagarna fanns på plats hela veckan och deltog i debatter och paneler.