podcast news play företagaren I media förmån faq

INNOVATIONSKRAFT - 2022

Vill du utveckla eller ställa om i din verksamhet? Eller vill du förverkliga en ny affärsidé?

Nu lanserar vi ett gemensamt initiativ i Syd och Väst och ger möjligheten för entreprenörer och intraprenörer att få feedback, hjälp att utveckla och omsätta sin idé i verklighet. 

Processen INNOVATIONSKRAFT är för dig som vill testa din idé och få råd och feedback om hur du ska ta dig framåt så att din idé kan blomstra. Eller är du en fena på att ställa om din befintliga verksamhet och vet värdet av input och nätverk? Look no further, berätta om din nya idé/twist på plattformen för din möjlighet att vinna pengar och få en kvalitetsstämpel på att din INNOVATIONSKRAFT är något att räkna med. Deltagande är helt kostnadsfritt och vi säkerställer sekretess för din idé.

 

Anmälan öppnar 2 maj!

Vad är Innovationskraft?

Innovationskraft är en satsning där Venture Cup och Företagarna Syd (Blekinge & Skåne) och Företagarna Väst tillsammans med Almi Företagspartner Skåne & Väst samt Business Region Göteborg och Näringslivsgruppen Göteborg letar efter innovationskraft. Här kan du som entreprenör och intraprenör få feedback, hjälp att komma vidare och göra verklighet av din idé och vinna 40 000kr respektive 80 000kr och kvalitetsstämpel för din innovativa idé.  Det kostar inget att delta och arbetet sker under sekretess. 

Ansökan

Alla kan vara med. Nystartad eller etablerad företagare som vill ställa om eller utveckla sin affärsidé.
  • Gör en kort handlingsplan som beskriver din idé, vilket problem det löser och vilken nytta det här kommer göra ur ett hållbarhetsperspektiv. 
  • Det är enkelt att vara med, handlingsplanen ska vara kortfattad och det kostar inget att vara med i tävlingen. 
  • Din idé behandlas med hög sekretess. 

Tävlingen - så fungerar det!

1. Du beskriver din idé, följer tävlingskriterierna och lämnar in ditt bidrag på Venture Cups digitala tävlingsplattform SENAST den 1 juni 2022

2. En screeningjury går igenom alla bidrag så att reglerna för tävlingen är uppfyllda. 

3. Innovationkrafts nätverk läser igenom och ger feedback på förslagen i den digitala plattformen. 

4. En jury går igenom de godkända bidragen och utser en vinnare. 

5. Vinnaren meddelas och vinsten, 40 000 kr 1 vinnare från Väst och 80 000 kr 1 vinnare från Syd, överlämnas. Intervjuer med vinnare och vi sprider och delar den glada nyheten via press och sociala medier. 

Lycka till! 

För mer information!

Tre tips för att få din affärsidé att lyfta!

Fabian Bengtsson är en erfaren entreprenör och affärsutvecklare som bland annat grundat Net On Net och har flera styrelseuppdrag i sin portfölj som styrelseordförande i Företagarna. Fabian har också blivit Entrepreneur Of The Year, Här ger Fabian sina bästa tips kring hur du får din affärsidé att flyga. 

Extra stöd från Almi!

Har du en ny, innovativ idé innebär det många gånger större risker än normala affärsidéer. Ofta behöver du undersöka, testa och verifiera olika hypoteser för att se om idén håller. Men visste du att det finns möjlighet att få bidrag till detta?

För att ge er bästa förutsättningar bistår Almis innovationsrådgivare er med affärsutveckling, de kan hjälpa er att utreda om din idé dessutom kan få stöd i form av innovationsbidrag.

För mer info om Almis stöd!

Innovationskraft presenteras i samarbete med