headphones newspaper video-player

Nu matchar vi sommarjobbare och företagare!

Vi vet att du som söker sommarjobb och du som ska anställa har svårt att hitta varandra. Företagarna hjälper dig med smarta tjänster och guider för att anställa årets sommarpersonal, eller hitta ditt sommarjobb.

Pepprad men peppad för sommarjobbare

Hur låter det när man säger Företagarna efter att ha blivit pepparsprayad? Fotografen och filmaren Daniel Riley vet. Spana in det här och häng med när Kapten Riley provar på att vara polis.

guider och mallar

21 feb 2017 | Riks | Artikel

Uppsägningstid

För att räkna ut uppsägningstid är det viktigt att veta vem det är som säger upp anställningen – arbetstagaren eller arbetsgivaren. Uppsägningstiderna kan nämligen variera.

28 feb 2017 | Riks | Artikel

Anställningsformer

Som företagare behöver du känna till ett antal lagar och regler för att kunna anställa och säga upp personal. Företagarna har tipsen som hjälper dig genom djungeln.

Semesterersättning

Semesterersättning är enligt semesterlagen den intjänade semesterlön som en anställd som slutat f...

Hitta fakta om jobbskapare i våra rapporter

22 mar 2018 | Riks | Kompetensbrist | Rapport

Jakten på sommarjobbarna

Det är sommarjobbarnas marknad i år. Många som söker sommarjobb kommer i att ställa ökade krav och få företagare kommer kunna förlita sig på att den ”perfekta sommarjobbaren” hö...

Räkna ut ditt medlemspris nu

Gå med i Sveriges största organisation för småföretagare. Se vad ditt medlemskap kostar:

Missa inget med Politik i veckan

Varje år skapas tusentals sommarjobb i svenska småföretag. Nu matchar vi företagare och sommarjobbare över hela Sverige. Vad söker du?

Sommarjobben är ofta första steget ut i arbetslivet. De är också företagens första kontakt med dem som i framtiden kan bli långvariga medarbetare, eller ta över företaget.

En viktig kontakt, då vi vet att företag i dag skriker efter rätt kompetens. Mer än vart fjärde företag har svårt att hitta lämplig personal, enligt undersökningen Småföretagsbarometern.

Nu vill Företagarna tillsammans med StudentConsulting lyfta dig som söker sommarjobb, och dig som är företagare, och ge er chansen att mötas. Vi lägger fokus på sommarbemanningen som är en aktuell fråga hos många småföretag just nu. Meet your future!

Om Företagarna

Företagarna är en ideell organisation som företräder över 70 000 företagare i hela Sverige. Vi finns spridda över hela landet via 240 föreningar och 18 regionkontor. 

Vi erbjuder nätverk, kunskap och praktisk hjälp till våra medlemmar samt driver utvecklingen för ett bättre företagarklimat, så att företagare får rätt förutsättningar för att kunna utveckla sin verksamhet och nå sina mål.