För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq

Företagarna söker ekonomiassistent till rikskontoret

Trivs du i en roll där du får vara självgående och flexibel? Vi söker dig som tidigare arbetat med löpande bokföring samt månads- och årsbokslut.

Företagarna är Sveriges största företagarorganisation och vi erbjuder våra medlemmar nätverk, kunskap och förmåner samt driver utvecklingen för ett företagarklimat i världsklass. Allt för att företagare ska få rätt förutsättningar för att kunna utveckla sin verksamhet och nå sina mål.

Trivs du i en roll där du får vara självgående och flexibel? Vi söker dig som tidigare arbetat med löpande bokföring samt månads- och årsbokslut.

En dag på Företagarna i denna roll

Som ekonomiassistent och del i teamet kring ekonomiservice på Företagarna arbetar du brett med olika områden:

 • Du arbetar löpande med bokföring för upp till tio bolag inom organisationen.
 • Du har eget ansvar för alla delar inom bokföring, fakturering, inbetalningar, påminnelser och avstämningar för dessa bolag.
 • Du ansvarar för månads- och årsbokslut tillsammans med ekonomichefen.

Din bakgrund och kompetens

 • Du behöver ha en avslutad gymnasial utbildning.
 • Du har arbetslivserfarenhet inom ekonomirelaterade uppgifter från exempelvis roller som ekonomi– eller redovisningsassistent.
 • Du behöver ha erfarenhet av bokslutsarbete.
 • Meriterande med kunskap inom Fortnox och NAV.
 • Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska.

Glöm inte att mejla in din ansökan och CV till medarbetare@foretagarna.se och skriv rubriken ”Ekonomiassistent” i ämnesraden.

Din personlighet

 • Du har förmågan att strukturera ditt dagliga arbete för att på ett effektivt sätt kunna få mycket gjort.
 • Du trivs med att arbeta självständigt med frihet under ansvar och driva arbete framåt och till avslut. Men när det behövs, frågar du om hjälp.
 • Du har lätt för att skapa och bygga relationer med människor i din närhet då stämningen på arbetsplatsen är social och öppen.
 • Du har ett flexibelt arbetssätt och är beredd att ändra dina arbetsuppgifter utifrån förändrade förutsättningar.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig en spännande plats i händelsernas centrum. Vi drivs av att utveckla Sverige så att vårt land även i framtiden är en av de bästa länderna att leva, verka och bo i. Oavsett din roll på Företagarna, kommer du att bidra till detta. Du kommer att vara en viktig del av vårt team med stolta och proffsiga kollegor, som har roligt tillsammans och gör skillnad varje dag för landets alla företagare. Våra värdeord känns i vår verksamhet; vi är engagerade, hjälpsamma, modiga och snabbfotade. Vi vill att du ska få de bästa förutsättningarna att göra ett bra jobb hos oss och här finner du utrymme för att testa idéer och utvecklas.

Så här säger några kollegor: ”Som medarbetare känner jag att jag står i fokus, att ledningen gör allt de kan för att vi ska må så bra som möjligt. Jag är stolt över allt arbete alla gör, och det känns att vi gör skillnad för företagare ute i landet.” och ”Vi har en sådan himla fin, bra, rolig och varm arbetskultur bland alla kollegor”.

Praktisk information

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid med start så snart som möjligt. Vi tillämpar sex månaders provanställning. Placeringsort är rikskontoret i Stockholm.

Sista ansökningsdag är den 29 april men vi gör intervjuer löpande och rollen kan tillsättas omgående.

Ansökan skickas med CV och personligt brev till medarbetare@foretagarna.se och skriv rubriken ”Ekonomiassistent” i ämnesraden.

Har du frågor angående tjänsten kontakta Maria Gerby, Ekonomichef, maria.gerby@foretagarna.se, 070 591 74 58.