headphones newspaper video-player
Anmäl dig här!
Innovationskraft
Tävlingen för dig som vill utveckla ditt företag
Tävlingen är nu stängd

STORT GRATTIS, Eyescanner Technology - vinnare i höstens omgång av Innovationskraft! 🎉

Med följande motivering tar de hem vinsten:

"Bolaget har skapat en lösning på ett högaktuellt, faktiskt samhällsproblem. Problematiken är en av dom mest aktuella frågorna som står högt upp på flera agendor. Teamet påvisar genomförandekraft och utstrålar en stark trovärdighet, bredd och glöd. Affärsidén är innovativ och en intressant metod för att effektivisera resursanvändandet och skapa trygghet på flera olika plan."

Stort tack till alla som tävlat i höstens omgång av Innovationskraft och inte minst partners & juryn 🌟

Finalister hösten 2021

Envue Technologies

Nästa generations nanoteknologi för att studera livets grundstenar - biomolekyler! Envues unika kombination av ett mikroskopiskt instrument, nanofluidiskt chip och mjukvara erbjuder användaren ett enkelt tillvägagångssätt, baserad på en avancerad teknik, för att studera biomolekyler i nanovärlden.

 

Eyescanner Technology

Ett flexibelt digitalt drogtest. Det är en AI-baserad mjukvara som upptäcker narkotikapåverkan via bildanalys av ögonområdet. Mjukvaran kan med fördel användas i en mobiltelefon men även i andra typer av hårdvaror så som fordon. 

Webbplats: eyescanner.se
FastKrono

Is the all-together IoT solution helping atletes and teams to win, creating a back-office intelligence and empowering sport organizers with efortless real-time data capture improving the competition experience.

 

Webbplats: fastkrono.com
Navari

Utvecklar en mjukvarubaserad navigationsteknik som med hjälp av augmented reality (AR) underlättar vid lokalisering av cancertumörer i levern, under titthålskirurgi. Syftet med lösningen är att förenkla den navigationsproblematik som kirurgerna idag upplever under dessa ingrepp, för att säkerställa både hög precision i själva tumöringreppet samt ökad patientsäkerhet. 

Webbplats: navarisurgical.com
Taigatech

Idén som skapar spårbarhet inom skogsindustrin för att öka utnyttjandet av råvaran. Taigatech har skapat ett system baserat på toppmodern AI-teknik från Chalmers för att spåra individuella stockar via kameror och stockens unika årsringar.

Webbplats: taigatech.se
(PMS-) boxen

Prenumerationen för menstruationen- din PMS partner. De vill göra månadens värsta vecka mer uthärdlig och bidra till att den förknippas med en period då man bör ta hand om sig själv lite extra.

Webbplats: pmsboxen.se

Hur gör man den perfekta ansökan?

Alexandra Björk, vd Venture Cup, och Maria Wannefalk, ledamot i Företagarna Göteborg, berättar om priset Innovationskraft och hur det kan hjälpa företagare att ta nästa steg och utveckla sin verksamhet.

Alla som lämna in sina idéer garanteras feedback och efter deadline kommer en jury att välja en vinnare som har möjlighet att vinna 50 000 kr, förklarar Alexandra Björk.

 

Vad är Innovationskraft?

Innovationskraft är en satsning där Venture Cup och Företagarna Göteborg tillsammans med Almi Företagspartner Väst, Business Region Göteborg och Näringslivsgruppen letar efter innovationskraft.

Här kan du som entreprenör och intraprenör få feedback, hjälp att komma vidare och göra verklighet av din idé och vinna 50 000 kr och kvalitetsstämpel för din innovativa idé. 

Det kostar inget att delta och arbetet sker under sekretess. 

Den perfekta ansökan

  • Alla kan vara med. Nystartad, ostartad eller etablerad företagare som vill ställa om eller utveckla sin affärsidé.
  • Gör en kort handlingsplan som beskriver din idé, vilket problem det löser och vilken nytta det här kommer göra ur ett hållbarhetsperspektiv. 
  • Det är enkelt att vara med, handlingsplanen ska vara kortfattad och det kostar inget att vara med i tävlingen. 
  • Din idé behandlas med hög sekretess. 

Tävlingen - så fungerar det

1. Du beskriver din idé, följer tävlingskriterierna och lämnar in ditt bidrag på Venture Cups digitala tävlingsplattform SENAST den 11 oktober 2021. 

2. En screeningjury går igenom alla bidrag så att reglerna för tävlingen är uppfyllda. 

3. Innovationkrafts nätverk läser igenom och ger feedback på förslagen i den digitala plattformen. 

4. En jury går igenom de godkända bidragen och utser en vinnare. 

5. Vinnaren meddelas och vinsten, 50 000 kr, överlämnas. Intervjuer med vinnare och vi sprider och delar den glada nyheten via press och sociala medier. 

Lycka till! 

Juryn för Innovationskraft

Inlämnade idéer går först igenom en screeningprocess där de bästa idéerna väljs ut av en screeningjury som sen lämnar underlagen vidare till juryn som utser vinnaren.
Johanna Nissén Karlsson

Johanna är VD & medgrundare av det prisbelönta företaget Vividye som utvecklar en teknik för att färga och avfärga textiler. Med bolaget var hon dessutom en av finalisterna i Venture Cups tävling STARTUP 2020.

Webbplats: www.vividye.com/
Selma Atic
Business Region Göteborg

Selma Atic är företagsrådgivare på Business Region Göteborgs och kan hjälpa till med att utforma din affärsidé, hitta rätt nätverk, erbjuda ekonomisk rådgivning och mycket mer, helt kostnadsfritt.

Heléne Öhrvall
Almi

Heléne är ansvarig för området Innovation och Rådgivare på Almi Väst. Almi hjälper företagare att hitta finanisering för att kunna starta och utveckla företag. 

Cathrine Dellborg

Cathrine Dellborg är ordförande i Företagarna Göteborg sedan två år tillbaka. Hon har tidigare även suttit som vice ordförande i många år och är troligen en av dem som kan Företagarna allra bäst.

Kristin Mari Riera
Göteborg & Co

Kristin är Project Manager, Trade & Industry Group hos Göteborg & Co som är en del av Göteborg Stad. Göteborg & Co arbetar för att flera ska upptäcka Göteborg som en hållbar destination i bred samverkan. 

Tre tips för att lyckas med din affärsidé

Fabian Bengtsson är en erfaren entreprenör och affärsutvecklare som bland annat grundat Net On Net och har flera styrelseuppdrag i sin portfölj som styrelseordförande i Företagarna. Fabian har också blivit Entrepreneur Of The Year,

Här ger Fabian sina bästa tips kring hur du får din affärsidé att flyga. 

 

Berätta din historia

Utöver att du lämnar in ditt bidrag till tävlingen vill vi gärna veta mer om dig och dina innovativa idéer så att andra företagare kan bli inspirerade av dig och ditt företag.

Varför vill du ställa om? Vad vill du utveckla? Vad gör du om 5 år?  Hur tänker du kring hållbarhet, innovaitoner och entreprenörskap?

Kontakta oss med en kort beskrivning av dig själv, det du vill berätta om din idé och dig själv så återkommer vi om  detta kan bli en bra artikel för att inspirera andra företagare i våra sociala medier och nyhetsbrev. 

Förra omgångens vinnare – Invivopower

Tävlingen är nu stängd. Tack till alla som har ansökt!