headphones newspaper video-player
Anmäl dig här!
Innovationskraft
Tävlingen för dig som vill utveckla ditt företag
Tävlingen är nu stängd

Hur gör man den perfekta ansökan?

Alexandra Björk, vd Venture Cup, och Maria Wannefalk, ledamot i Företagarna Göteborg, berättar om priset Innovationskraft och hur det kan hjälpa företagare att ta nästa steg och utveckla sin verksamhet.

Alla som lämna in sina idéer garanteras feedback och efter deadline kommer en jury att välja en vinnare som har möjlighet att vinna 50 000 kr, förklarar Alexandra Björk.

 

Vad är Innovationskraft?

Innovationskraft är en satsning där Venture Cup och Företagarna Göteborg tillsammans med Almi Företagspartner Väst, Business Region Göteborg och Näringslivsgruppen letar efter innovationskraft.

Här kan du som entreprenör och intraprenör få feedback, hjälp att komma vidare och göra verklighet av din idé och vinna 50 000 kr och kvalitetsstämpel för din innovativa idé. 

Det kostar inget att delta och arbetet sker under sekretess. 

Den perfekta ansökan

  • Alla kan vara med. Nystartad, ostartad eller etablerad företagare som vill ställa om eller utveckla sin affärsidé.
  • Gör en kort handlingsplan som beskriver din idé, vilket problem det löser och vilken nytta det här kommer göra ur ett hållbarhetsperspektiv. 
  • Det är enkelt att vara med, handlingsplanen ska vara kortfattad och det kostar inget att vara med i tävlingen. 
  • Din idé behandlas med hög sekretess. 

Tävlingen - så fungerar det

1. Du beskriver din idé, följer tävlingskriterierna och lämnar in ditt bidrag på Venture Cups digitala tävlingsplattform SENAST den 11 oktober 2021. 

2. En screeningjury går igenom alla bidrag så att reglerna för tävlingen är uppfyllda. 

3. Innovationkrafts nätverk läser igenom och ger feedback på förslagen i den digitala plattformen. 

4. En jury går igenom de godkända bidragen och utser en vinnare. 

5. Vinnaren meddelas och vinsten, 50 000 kr, överlämnas. Intervjuer med vinnare och vi sprider och delar den glada nyheten via press och sociala medier. 

Lycka till! 

Juryn för Innovationskraft

Inlämnade idéer går först igenom en screeningprocess där de bästa idéerna väljs ut av en screeningjury som sen lämnar underlagen vidare till juryn som utser vinnaren.
Johanna Nissén Karlsson

Johanna är VD & medgrundare av det prisbelönta företaget Vividye som utvecklar en teknik för att färga och avfärga textiler. Med bolaget var hon dessutom en av finalisterna i Venture Cups tävling STARTUP 2020.

Webbplats: www.vividye.com/
Dragan Sako
Business Region Göteborg

Dragan är Business Consultant på Business Region Göteborg och har bland annat gett ut boken "100 smarta affärsidéer för unga". 

Heléne Öhrvall
Almi

Heléne är ansvarig för området Innovation och Rådgivare på Almi Väst. Almi hjälper företagare att hitta finanisering för att kunna starta och utveckla företag. 

Fredrik Danielsson

Fredrik är egen företagare sedan 2009 och har startat upp och drivit ett flertal bolag. Idag driver han Fintegrity och arbetar i huvudsak med företagstransaktioner, ekonomistyrning och projektledning. Fredrik har flera bolagsengagemang och är ledamot i Företagarna Göteborgs styrelse. 

Kristin Mari Riera
Göteborg & Co

Kristin är Project Manager, Trade & Industry Group hos Göteborg & Co som är en del av Göteborg Stad. Göteborg & Co arbetar för att flera ska upptäcka Göteborg som en hållbar destination i bred samverkan. 

Tre tips för att lyckas med din affärsidé

Fabian Bengtsson är en erfaren entreprenör och affärsutvecklare som bland annat grundat Net On Net och har flera styrelseuppdrag i sin portfölj som styrelseordförande i Företagarna. Fabian har också blivit Entrepreneur Of The Year,

Här ger Fabian sina bästa tips kring hur du får din affärsidé att flyga. 

 

Berätta din historia

Utöver att du lämnar in ditt bidrag till tävlingen vill vi gärna veta mer om dig och dina innovativa idéer så att andra företagare kan bli inspirerade av dig och ditt företag.

Varför vill du ställa om? Vad vill du utveckla? Vad gör du om 5 år?  Hur tänker du kring hållbarhet, innovaitoner och entreprenörskap?

Kontakta oss med en kort beskrivning av dig själv, det du vill berätta om din idé och dig själv så återkommer vi om  detta kan bli en bra artikel för att inspirera andra företagare i våra sociala medier och nyhetsbrev. 

Förra omgångens vinnare – Invivopower

Tävlingen är nu stängd. Tack till alla som har ansökt!