podcast news play företagaren I media förmån faq

Medlemmar i huset

Effers Anni Rickardsson

Keramiker

Effers Anni Rickardsson har studerat keramik i många år, senast keramikkonst på HDK Valand. Hon älskar det taktila i keramiken, känslan av att skapa något direkt. Hon skulpterar och avbildar gärna bruksföremål och samlar material i naturen att använda i till exempel glasyren.

Anni är dalkulla i själ och hjärta – Effers, det är gårdsnamnet på barndomshemmet.

Filip Palmquist

Keramik

Filip driver PalmquistCeramic där han tillverkar brukskeramik med ett alldeles eget formspråk. Filip erbjuder även keramikkurser för företag och privatpersoner. Han kan komma till den plats som passar er bäst.

www.palmquistceramic.se

KAIDE Jewelry Design

Silversmed

Ingrid och Elisabet är tillsammans KAIDE Jewelry Design. De är ett familjeföretag med passion för design och silversmide.

Med eftertanke och kärlek gör de smycken av återvunnet silver. Deras formspråk är abstrakt och geometrisk minimalism. Varje design är en noggrann balans mellan linjer, former och dimensioner.

KAIDE vill motverka slit-och-släng samhället genom att skapa smycken som kan bäras och älskas under lång tid!

KAIDE erbjuder nybörjar- och fortsättningskurser i silversmide här på HantVerket Väst.

kaide.se

Karin Bergdahl

Konstnär, kursledare & socionom

Karin Bergdahl är konstnär, kursledare och socionom. Hon driver Happy Painting samt Rent a Pic - circular art.

Happy Painting är Karins eget kurskoncept inom akrylmåleri med fokus på såväl skaparkraft och glädje som tekniskt kunnande. Kurserna riktar sig till barn, ungdomar, vuxna samt föräldrar och barn. Samtliga kurser erbjuds på nybörjar- och fortsättningsnivåer. Kurserna finns som veckokurser, workshops och retreats. Retreats hålls i Sverige och Grekland.

Rent a Pic är ett community av konstnärer och fotografer vars konst hyrs ut till företag. Istället för att köpa in och binda kapital i konst, kan företag teckna ett konstabonnemang och hyra tavlor. Företagen kan även sälja verken vidare till sina egna kunder mot provision. Företaget får hjälp att skräddarsy ett tavelkoncept som hjälper till att förmedla och förstärka företagets anda hos såväl kunder som medarbetare. Vi skapar kopplingen tavla – känsla – företag.

Karin gör även illustrationer, målar BOF-dockor, målar tavlor samt tar emot beställningar.

karinbergdahl.se

Kristine Boström

Modedesigner

Kristine fokuserar på att mixa textiltryck och zero-waste konstruktionsmetoder. Hon skapar kontinuerligt nya plagg och looks att hyra ut som scenkläder till artister och event. Nu har hon också börjat sälja mer kommersiella och förenklade versioner av plaggen, för att fler ska kunna ta del av dem.

Instagram @kristinebostrom

Ksenija Dedic

Keramiker och kakelugnsmakare

Ksenija driver Gothia kakelugnar sedan 20 år och är specialiserad på att reparera skadade kakelugnar och rekonstruera saknade delar.

gothiakakelugnar.se

Lena Öritsland

Fotograf

Lena är fotograf med inriktning på fotokonst, utsmyckningsuppdrag och konstprojekt.

Lena har haft ett flertal utställningar med bilder från de nedlagda varven i Göteborg hamn. Hon har gjort ett flertal utsmyckningsuppdrag till banker och försäkringsbolag. Hennes bildkonst kommer också att pryda entréer och allmänna utrymmen i HSBs bostadskvarter ”Fixfabriken” i Kungsladugård.

Just nu jobbar Lena med projektet ”Arven efter varven” – en utställning som ska visas på Sjöfartsmuseet Akvariet i samband med invigningen 2022.

Lena älskar Göteborg och dess slitna patina.

 lena@lenaoritsland.se

lenaoritsland.se

Lisa Fredin

Design och naturfärgning

Lisa är grafisk designer och driver Design Studio by Lisa som gör unika naturfärgade produkter med fokus på inredning och baby. Hon designar även mönster, ofta med inspiration från naturen och växter.

lisafredin.weebly.com

MADE IN GBG

Konstnär och designer

MADE IN GBG är ett litet enmansföretag där Daniel Kärrlander designar unika tavlor och inredningsdetaljer med hållbarhet och omtanke i fokus tillsammans med dig som kund. Allt tillverkas med hjälp av en laserskärare och material från lokala leverantörer för att kunna leverera högkvalitativa produkter att vara stolt över. Daniel är utbildad och yrkesverksam designingenjör, så utveckling och tillverkning av annat än tavlor och inredning är han också van vid om intresse finns.

För varje såld tavla skänker Daniel 100kr till Suicide Zero, en organisation som ligger honom varmt om hjärtat. 

Om du är intresserad av att beställa en tavla eller kanske diskutera eventuella projekt, får du gärna höra av dig på daniel@madeingbg.se eller besöka hemsidan för mer information.

madeingbg.se

Mireille Rosas

Filmfotograf

Mireille är frilansande filmfotograf och driver företaget Klaff production. Hon har blivit antagen till flertal filmfestivaler med sina kortfilmer, vunnit guld i Sveriges kortfilmsfestival samt gjort dokumentärfilmer både internationellt och i Sverige.

Företaget fokuserar på att porträttera människor, skapa en större social förståelse och berätta historier. I en värld av filter och editering växer efterfrågan av genuinitet.

Klaff production är ett företag som erbjuder mediatjänster. Allt från inspelning till slutprodukt. Rörlig bild och stillbild i kombination med ljud. Målet är att komma nära personer, porträttera olika individer och sprida budskap med bild som redskap. Dokumentärt berättade i både stillbild och rörlig.

klaffproduction.com

Vanessa Hansen

Mönsterkonstruktör och textilkonstnär

Vanessa designar moderna symönster för dig som syr hemma och erbjuder tjänster inom mönsterkonstruktion. Hon arbetar även med linoleumsnitt och växtfärgning. Tycker du om färg, form och textil - följ gärna hennes konton på Instagram:

vanessahansenstudio
vanessahansenartstudio

www.vanessahansenstudio.com