podcast news play företagaren I media förmån faq

Företagarna Youngs ambassadörer under Almedalen

Nu är det klart vilka unga entreprenörer som representerar Företagarna Young under Almedalsveckan.

Vill du boka någon av dessa till ditt event eller vill du veta mer om alla aktiviteter som Företagna Young gör under veckan? Kontakta gärna oss på young@Foretagarna.se

Årets deltagare

Sana Alajmovic, Sigrid Therapeutics AB

Utbildad ekonom från Handelshögskolan i Stockholm som brinner för att bygga ett samhälle där fokus är på prevention istället för behandling av våra moderna livsstilsjukdomar. Tillsammans med Prof Tore Bengtsson har hon grundat Sigrid Therapeutics, som är ett konsumentorienterat healthtech bolag med visionen att ingen ska behöva insjukna i typ 2 diabetes och fetma.

Diskuterar gärna:Entreprenörskap, hälsa och life science.

Lyssna gärna på Sana i Företagarpodden.

Sohrab Fadai, Heartspace PR Sverige AB

Sohrab har en bakgrund som bland annat regionchef för Företagarna, ordförande för Young Entrepreneurs of Sweden och pr-konsult på Westander och driver idag Heartspace som är en pr-byrå som enbart jobbar med ansvarstagande aktörer som vill bidra till ökad hållbarhet.

Diskuterar gärna: Hållbarhetsfrågor, integration, inkludering på arbetsmarknaden och näringslivets roll i den offentliga debatten.

Robin Falck, Robins konditori AB/Rockos Konditori

Robin har tagit emot flera priser där Årets Unga Företagare i Blekinge och Karlshamn är det senaste. Är väldigt aktiv i media och syns ofta i flera olika sammanhang. Har varit nominerad till Årets hjälte i Aftonbladet 2 gånger.

Diskuterar gärnaEkonomi och energifrågor

Frida Gustafsson, FBMG Konsult AB

Fridas företag fokuserar på at hjälps människor och företag att förbättra dess ekonomi.

Diskuterar gärna: Ekonomi och företagande.

Therése Sveitz, Glimt Arkitektur AB

Hon är utbildad via Luleå tekniska universitet och har studerat ett år i Milano. Under universitetstiden jobbade hon för Teknologkåren som arbetsmarknadsenhetens ordförande samt var delaktig/drivande i Arbetsmarknadsmässor samt andra event.

Diskuterar gärna: Områden som rör byggande/arkitektur, bostäder, tillgängliga miljöer för alla samt företagande.

Casandra Hallberg, Aitatse AB

När hennes pappa plötsligt gick bort för ett fastighetsbolag i hennes knä. Hur driver man ett fastighetsbolag när man inte kan något om fastigheter? Man ser till att skaffa sig mentorer och kavlar upp ärmarna och börjar jobba. Hon har idag sålt två fastigheter och håller i detta nu på att detaljplanera det tredje.

Diskuterar gärna: Diskuterar gärna fastigheter, detaljplaner, folkhälsa och stadsutveckling.

Zozo Hassan, Naz Consulting

Naz matchar och förmedlar ingenjörer med utländsk bakgrund till svenska tech-bolag. De stöttar bolagen att komma i kontakt med hela kompetenspoolen och lösa utmaningar som uppstår under rekryteringsprocesserna.

Diskuterar gärna: Kompetensförsörjning inom teknikbranschen sam mångfald och inkluderingsfrågor.

Simon Lundegard, VVR Coaching AB

Utbildad civilingenjör inom kemiteknik som efter några år i branschen helt bytte bana för att istället jobba med det han verkligen brinner för: nämligen coachning och företagsbyggande. Hans företag VVR Coaching, där VVR står för Våga Vägra Rädsla, handlar om att frigöra människor.

Diskuterar gärna: Kompetensutveckling, medarbetarengagemang och välmående på arbetsplatser.

Carolina Westin, TROOPR

Driver bolaget TROOPR - en social plattform för träning och sport. Har en bakgrund inom längdskidåkningen, där hon under många år elitsatsande. 

Diskuterar gärna: Jämställt näringsliv, sport och business, socialt entreprenörskap.

Alfred Appelros

Driver den snabbast växande byrån i Blekinge län med decennium av expertis inom sociala medier, content-produktion, webbdesign, grafisk formgivning, copywriting och vägen till älskvärda varumärken. Albert är även ledamot i Företagarnas riksstyrelse.

Diskuterar gärna: Entreprenörskap i stort, sociala medier och styrelsearbete.

Evelina Rösliden, Getsocial
Driver snabbast växande byrån i Blekinge län med decennium av expertis inom sociala medier, contentproduktion, webbdesign, grafisk formgivning, copywriting och vägen till älskvärda varumärken.

Diskuterar gärna:HR & rekrytering

Frans Björnsson, Björnsson Rusck Technologies AB

Björnsson Rusck växte fram ur det nationella spetsprogrammet i matematik i ett gemensamt intresse för programmering och hjälpa företag göra mer med mindre. De utvecklar digitala tjänster och plattformar för företag och organisationer.

Diskuterar gärna: Kompetensförsörjning, regelbörda, samhällsengagemang, skatter samt internationalisering.

Isabella Melkersson, SSE Business Lab

SSE Business Lab är Handelshögskolans startup inkubator. De har stöttat bolag såsom Klarna, Budbee och Voi i början av deras resor. Själv har hon haft eget konsultbolag (Melkersson Consulting) som avvecklades 2021 till följd av pandemin.

Diskuterar gärna: Samarbete mellan stora och mindre bolag, mångfald och inkludering och hållbarhet.

Oscar Collins, Zaplify (del av Chacha Group AB)

Oscar är en av två medgrundare i Zaplify. Sedan de grundade bolaget 2020 har de hjälpt fler än 300 kunder och är idag 28 anställda på tre kontor i två länder. Med hjälp av AI och automatiseringar hjälper dem företag att hitta och komma i kontakt med nya kunder

Diskuterar gärna: AI, big data, automatisering av processer och ledarskap.

Marcus Larsson, projektledare lokal opinion i Dalarna, Gävleborg, Värmland och Örebro län.

Diskuterar gärna: Hållbarhet, lokalt företagsklimat, ungt företagande.

Film från senaste Almedalsresan

Se höjdpunkter från resan 2019!