headphones newspaper video-player

Är det dags att sälja ditt företag?

Ungefär 100 000 svenska, ägarledda företag står inför ett generationsskifte inom några år. Att som ägare förbereda både sig själv och företaget är A och O för ett smidigt ägarskifte.

Vägen till ett lyckat ägarskifte

Många förknippar ägarskiften med regler, transaktioner och formalia. Men enligt Helena von der Esch, affärsrådgivare på Grant Thornton, är det ofta helt andra faktorer som avgör om en process blir lyckad eller inte. 

Läs hela artikeln här

Sälj ditt företag med ett köparperspektiv

Genom att se på sig självt som ett större bolag lyckades kommunikationsinfrastrukturbolaget TPO mångdubbla sin omsättning på bara några år. Nyckeln var beslutet att alltid vara redo att säljas.

Läs artikeln här.

Är det dags att göra ett generationsskifte i ditt företag? 

Generationsskifte blir förr eller senare en fråga för familjer som äger och driver ett företag. Men att föra över ägande och ledning till nästa generation är inte helt enkelt.

Här presenterar vi tre typiska riskfaktorer i generationsskiften – och ger tips på hur du kan undvika dem. 

Så dressar du företaget för försäljning

Hur ger man sitt företag bra förutsättningar inför en försäljning? Förberedelserna är A och O menar experten Anna Murray som delar sina bästa tips om vad som är viktigast att tänka på – vare sig du redan går i säljtankar eller har ett par år kvar.

Läs om hur du ska dressa upp!

De 4 viktigaste frågorna vid ägarskifte

Ett framgångsrikt ägarskifte är beroende av en mängd faktorer. Helena von der Esch, affärsrådgivare på Grant Thornton, ger här ett par korta tips kring hur du lyckas – på kort och lång sikt.

Läs: Det här får du inte missa för att göra ett lyckat ägarskifte.

 

lyckatägarskifte.jpg

Till startsidan