headphones newspaper video-player

Svante Randlert

Ledarskapsexperten ger konkreta tips på vad som krävs för att du som företagare ska bli bättre på att leda andra för att skapa resultat när omvärlden förändras i en rasande takt.

Svante Randlert var tidigare Business & People Advisor på Academic Work och är en av Sveriges mest anlitade konsulter inom ämnet. Han tillhör den lilla exklusiva skaran som varje år gör fler än 150 föreläsningar i näringslivet.

Han var nominerad till Årets talare - Genombrott 2018. I dag är det fullt möjligt och ganska enkelt att kopiera en mängd modeller för hur team eller organisationer kan bli mer framgångsrika. Allt går att kopiera, utom en enda sak: de som driver din organisation och som är din allra viktigaste tillgång – medarbetarna.

Det som tagit dig hit, där du är idag, kommer kanske inte att ta dig dit du vill imorgon. Vi lever i en tid av ständig förändring och du behöver anpassa dig och ditt ledarskap till det. Du måste inse att det inte handlar om vem du är eller vad du redan vet, utan vad du gör – varje dag. Om du vill uträtta något stort, börja då att leda för att skapa det bästa laget. Du arbetar med människor – för andra människor. Därför är talesätten ”laget före jaget” eller ”jaget före laget” förlegade. Vill du nå framgång i ditt ledarskap imorgon, är det enligt principen ”jaget för laget” du ska arbeta. Det här föredraget kommer att ge dig inspiration samt tips kring vad du som ledare behöver göra samt inte göra idag, för att du och dina medarbetare ska prestera bättre tillsammans imorgon.

Svante arbetar dagligen med att hjälpa Sveriges största arbetsgivare och föreläser kontinuerligt för organisationer runt om i landet. Han är den enda i landet bland över 1000 föreläsare, som genom tiderna lyckats få maxbetyget 5.0 vid tre olika tillfällen av en hel publik hos Sveriges största chefsnätverk Close. Han programleder podden Chefssnack och är aktuell med boken Drömledarskapet efter 2020.

Läs mer: Det behövs ett känslosammare och mer empatiskt ledarskap

Angela Ahola är Företagarna Business Forums andra huvudtalare. Läs mer om henne här.